Чемпіонат УПЛ. «Сталь» - «Динамо» - 0:2

Чемпіонат УПЛ. «Сталь» - «Динамо» - 0:2

Столичні вболівальники «Динамо» отримали чудову можливість відвідати гостьовий поєдинок, не виїжджаючи за межі міста. У цій грі динамівці прагнули реабілітуватися перед своїми прихильниками за поразку від «Скендербеу» в Албанії.

У порівнянні з тим матчем, що відбувся в четвер в Ельбасані, у стартовому складі «Динамо» відбулося чотири зміни. На лівому фланзі оборони Піварича, який провів свій не найкращий матч, замінив Миколенко. Не було у стартовому складі Корзуна, натомість до складу повернувся Буяльський, який відбував дискваліфікацію у Лізі Європи.

Жоден із пари форвардів Мораес-Бєсєдін, які грали в Албанії, не зберіг місце у стартовому складі. Замість них до основи повернувся Дьємерсі Мбокані, який не літав на матч Ліги Європи. Крім того, у цій грі свій шанс отримав Микола Шапаренко, який уперше вийшов у стартовому складі команди Олександра Хацкевича.

І саме останні двоє – Шапаренко та Мбокані – створили перший гол уже на 13-й хвилині гри. Циганков нав’язав боротьбу суперникам біля штрафного «Сталі», але м’яч не виборов. Проте, його підхопив Шапаренко, увірвавшись до штрафного майданчика, та викотив на Мбокані, який такі моменти ніколи не втрачає. Дьємерсі залишалося лише порадіти своєму гольовому чуттю та покотити м’яч в абсолютно порожні ворота.

Для Мбокані цей момент уже був не першим у грі, за кілька хвилин до того воротар Герман Пеньков якимось дивом зреагував на удар динамівського форварда головою практично впритул до воріт.  

У середині тайму Мбокані отримав ще один класний пас – вертикальний і від Шепелєва. Щоправда, цього разу на шляху до воріт залишався ще Пеньков, який вчасно вийшов та виявився переможцем футбольної дуелі з конголезцем. М’яч відскочив до Циганкова, але його дальній удар у практично порожні ворота виявився невлучним.

Міг забивати і Шапаренко, але після класного пасу Морозюка він влучив у стійку з близької відстані. Ще один гольовий момент Шапаренко мав наприкінці тайму, коли знову наважився на удар із гострого кута, але голкіпер «Сталі» витягнув м’яч із дев’ятки.

Вже після першого тайму команда Олександра Хацкевича могла вести з розгромним рахунком. Але справу було відкладено на початок другого тайму. Циганков зіграв у стінку з Миколенком на лівому фланзі та м’яко навісив на дальню стійку, куди набіг капітан команди Морозюк та ударом головою спрямував м’яч у дальній кут повз голкіпера.

На цьому гру було по суті зроблено. Єдиний момент у «Сталі» виник після удару Якиміва метрів із 30-35-ти – м’яч влучив у поперечину воріт. Динамівці спокійно довели гру до логічної перемоги. На останніх хвилинах гри шанс дебютувати в чемпіонаті УПЛ слідом за Лігою Європи отримав молодий нападник Назарій Русин, який вийшов на поле замість Мбокані.

Чемпіонат УПЛ. 17 тур. «Сталь» - «Динамо» - 0:2 (0:1)

26.11.2017. Київ. «Оболонь-Арена»

«Сталь»: Пеньков, Даніелян, Ульянов, Ткачук, Мицик, Климчук, Якимів (Мисик, 76), Месхі (Копитов, 67), Кузик, Е. Малакян (к), Обрадович (Вакула, 59)

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Миколенко, Буяльський, Шепелєв, Шапаренко (Мораес, 75), Морозюк (к) (Гармаш, 65), Циганков, Мбокані (Русин, 86)

Голи: Мбокані (13), Морозюк (51)

Попередження: Якимів (49), Климчук (70) – Шепелєв (45), Хачеріді (49), Миколенко (72), Циганков (87)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер