Чемпіонат України. 5-й тур. «Динамо» - «Волинь» - 4:1

Чемпіонат України. 5-й тур. «Динамо» - «Волинь» - 4:1

У п'яти матчах у чемпіонаті України кияни набрали п'ятнадцять очок і зберегли лідерство в турнірній таблиці.

Перед грою мало у кого виникали сумніви в успішному для динамівців результаті. Більше обговорювалась якість показаної гри і чи відійде команда від нової в нинішньому сезоні традиції досягати успішного результату наприкінці зустрічі. Президент клубу Ігор Суркіс відзначив цю особливість: «Складно розраховувати на переможний гол в кожному матчі на 90-й хвилині. Везіння, рано чи пізно, від тебе відвернеться. Але команда, яка б'ється до кінця і досягає бажаного, викликає до себе повагу ».

У нинішньому сезоні передбачити склад, який Юрій Сьомін випустить в черговому матчі, практично неможливо. Максимум п'ятеро-шестеро гравців мають «залізне» місце в складі, та й ті до певного часу. Вдало вийшов на поле в кінцівці виїзної зустрічі з «Феєноордом» Денис Гармаш і в наступній грі він у складі замість, здавалося, незамінного Огнєна Вукоєвича. Незмінними залишаються лише дві лінії - у воротах Максим Коваль, на вістрі атаки Браун Ідейє. Також не можна не відзначити, що, незважаючи на велику кількість легіонерів у команді, з перших хвилин проти «Волині» на поле вийшло одразу шестеро українців. У порівнянні з останньою зустріччю в чемпіонаті проти «Кривбасу», тренери зробили п'ять замін. Свої місця зберегли Коваль, Тайво, Хачеріді, Гусєв, Гармаш і Велозу.

Отже, у грі з «Волинню» місце у воротах зайняв Коваль, за лівий фланг захисту відповідав Тайво, за правий Гусєв. Пару центральних захисників склали Михалик і Хачеріді. У центрі півзахисту Гармаш і Велозу, на флангах Дуду і Ярмоленко. Кранчар діяв під номінальним нападником Ідейє.

Динамівці розпочали зустріч так, як від них цього чекали три десятки тисяч вболівальників, які прийшли теплого літнього вечора на стадіон. На позитивному емоційному тлі команда просто не давала лучанам переходити на свою половину поля, багато атакувала через центр, фланги за необхідності одразу застосовувала пресинг, колективно відбираючи м'яч. З кожною хвилиною удари динамівців ставали все небезпечнішими. Ніко Кранчар пробив поруч зі штангою, потім повинен був з передачі Мігеля Велозу забивати Гармаш, але підвела точність.

На 22-й хвилині свій дебютний м'яч за «Динамо» провів Кранчар! Дуду передачею знайшов Ніко на лінії штрафного майданчика, той хитрим фінтом прибрав захисників і з 17-ти метрів більярдним за виконанням ударом точно в кут воріт Литовченка відкрив рахунок у матчі. Відсвяткувавши успіх, динамівці з новими силами пішли атаку. Двічі був близький до успіху Браун Ідей, але удача йому посміхнулася з третього разу. Гармаш дав м'яч на хід Брауну, який увірвався в штрафний майданчик і точно пробив з восьми метрів між ніг воротарю, який вийшов йому на зустріч.

Впевнено повівши в рахунку, інтригу в хід матчу вирішили внести самі динамівці. У рідкісній контратаці Рамон на швидкості обіграв Євгена Хачеріді та з кута воротарського майданчика пробив точно в дальній кут. 2:1. З таким рахунком пішли команди на перерву.

Після перерви динамівці швидко зняли напругу, забивши ще один м'яч. Олег Гусєв зправа прострілив у штрафний майданчик, а Кранчар з 10-ти метрів з льоту вколотив м'яч прямо в кут. Ведучи два м'ячі, Юрій Сьомін провів ряд замін, випустивши Мілоша Нінковича, Артема Мілевського і Раффаеля. Останньому вдалося відзначитися декількома сольними проходами і результативною передачею. На 90-й хвилині бразилець зауважив Ідейє, який увірвався в штрафний майданчик і в боротьбі з двома захисниками та голкіпером вийшов переможцем, переправивши м'яч у ворота. Це восьмий гол Ідейє в семи матчах нинішнього сезону!

Епіцентр-Чемпіонат України. 5 тур

12.08.2012, м. Київ, НСК «Олімпійський», 23,882

«Динамо» - «Волинь» - 4:1 (2:1)

«Динамо»: Коваль, Тайво, Михалик - кап, Хачеріді, Гусєв, Гармаш, Велозу, Дуду (Мілевський, 79), Кранчар (Раффаель, 60), Ярмоленко (Нінкович, 65), Ідейє.

«Волинь»: Литовченко, Сімінін - кап, Іванов, Шиков, Занєв, Ізворану, Герасим'юк (Шандрук, 69), Бікфалві, Насонов (Пилипчук, 46), Суботіч (Шумахер, 80), Рамон.

Голи: Кранчар (22, 49), Ідейє (29, 90 +1) - Рамон (32).

Попереджені: Дуду (53) - Занев (63).

Дмитро Шаповал

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер