Чемпіонат U-21. «Іллічівець» – «Динамо». Прев'ю

Чемпіонат U-21. «Іллічівець» – «Динамо». Прев'ю

«Динамо»: у першому таймі не зупинити

«Динамо» з першого туру закріпилося в зоні лідерів молодіжного чемпіонату. Після трьох стартових турів команда набрала сім очок, більше лише у дніпропетровського «Дніпра», який поки йде без втрат.

Склад молодіжної команди складно спрогнозувати на найближчий матч. Багато чого залежить від рішення тренерів першої команди, кому з футболістів надати ігрову практику. В останньому матчі проти «Олімпіка» склад U-21 були покликані підсилити Ніко Кранчар та Сергій Рибалка, який відбував дискваліфікацію. Не виключено, що проти «Іллічівця» вийде дискваліфікований на гру Прем'єр-ліги Домагой Віда.

У всіх трьох матчах у нинішньому сезоні підопічні Вісенте Гомеса робили результат уже в першому таймі. «Ворсклі» переможний гол Буяльський забив на 8-й хвилині, «Олімпіку» на 7-й та 17-й хвилинах Рибалка та Чумак, а «Металісту» на 36-й хвилині Головко. Закономірність це чи простий збіг, можна буде зрозуміти. простеживши виступи команди в кількох найближчих турах. Але те, що стартові зусилля динамівців приносять результат, видно вже зараз.

У порівнянні з минулим сезоном змінилася й сама гра команди. Про це розповів тренер Вісенте Гомес: «У першу чергу я хочу, щоб гравці оптимізували свої здібності. Заради цього потрібно створити модель тренувань, щоб вони могли показати індивідуальні якості та командну гру. Як на мене, об'єднавши їхній тренувальний процес, ми швидше отримаємо футболістів, готових для виступів на найвищому рівні в Прем'єр-лізі».

«Іллічівець»: увага ударній парочці

Ще рік-два тому молодіжна команда «Іллічівця» була однією з найсильніших в Україні. Маріупольці ні в чому не поступалися визнаним лідерам «Динамо» та «Шахтарю», справедливо заслуживши славу однієї з найкращих шкіл підготовки молоді в Україні. Нинішній сезон для підопічних Едуарда Хаврова наче гостьовий – через неможливість проводити домашні ігри в рідному Маріуполі, команда поки гастролює містами України, щотижня підшукуючи нове місце для проведення чергового матчу. В суботу «Іллічівець» хоч і буде номінальним господарем поля, гра відбудеться на рідній для динамівців базі в Кончі-Заспі.

Враховуючи всі вищезгадані труднощі, а також проблеми з проведенням передсезонної підготовки, гра маріупольців на старті сезону поки не радує результатом. У першому турі було здобуто вольову перемогу над «Волинню» 3:2, але рішенням КДК ФФУ «Іллічівцю» було зараховано технічну поразку 0:3. У підсумку, в перших трьох турах команда набрала лише одне очко, займаючи місце внизу турнірної таблиці. Єдине очко «Іллічівець» виборов в умовно гостьовому (пройшов у Кременчуці) матчі із «Зорею», що завершився 2:2. Голи в азовців на рахунку Филиппова та Кисіля.

Особливу увагу захисникам «Динамо» необхідно приділити нападнику Олександру Филиппову. У нинішньому сезоні U-21 на його рахунку чотири з шести (враховуючи гру з «Волинню») забитих командою м'ячів. «Він і в минулому сезоні практично в кожній грі мав моменти, але підводила реалізація. Зараз він трохи заспокоївся, більше працює з молодіжною командою. У нього починається взаємодія з партнерами. Найголовніше, що він шукає моменти на полі. І з'явилася реалізація – це не може не радувати», – розповідає про одного з лідерів команди тренер Хавров. Решта два м'ячі у маріупольців на рахунку Руслана Кисіля. Ця парочка, як бачимо, робить гру команди.

Остання зустріч команд

Через складну ситуацію у країні, гра другого кола минулорічного чемпіонату U-21 не відбулася. Таким чином, востаннє команди зустрілися в жовтні 2013 року, також у смт. Чапаївка.

Чемпіонат України U-21. 13-й тур

26.10.2013. смт. Чапаївка. НТБ «Динамо». 100 глядачів

«Динамо» – «Іллічівець» – 1:3 (1: 1)

«Динамо»: Коваль (Рудько, 46), Шевчук, Лук'янчук, Болденков, Нестеренко, Вукоєвич (Дуду, 61), Полегенько (к) (Шевчук, 88), Чумак, Харатін (Мироненко, 86), Цуріков, Бесєдін.

«Іллічівець»: Хоменко, Махарадзе, Терехов, Будченко, Цюпа, Мишньов (к), Лупашко (Дехтяренко, 90), Кравченко (Лучик, 69), Тотовицький (Приходько, 90), Чурко (Янаков, 72), Кисіль (Коровиков, 89).

Голи: Бесєдін (30, гольовий пас – Полегенько) – Тотовицький (7, 54, 78).

Попередження: Бесєдін (45).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер