Чемпіонат U19. «Десна» - «Динамо» - 0:10. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Десна» - «Динамо» - 0:10. Звіт про матч

Учорашній матч команд U21 завершився перемогою динамівців із рахунком 9:0, і сьогодні підопічні Ігоря Костюка не просто підтримали результативний заділ своїх одноклубників, а й перевершили його.

Уже в дебюті матчу гольовий момент мав Ілля Скрипник, який намагався завдати удару з розвороту, однак влучив у стійку. При цьому “Десна”, попри статус аутсайдера (команда з Чернігова йде на передостанньому місці в юнацькій першості), не відсиджувалася в обороні та здивувала продемонстрованим супротивом. Однак дії чернігівців у завершальній стадії атак не виглядали загрозливо, і кілька ударів, яких завдали номінальні господарі, стали легкою здобиччю для Дениса Ігнатенка.

Натомість настирна гра динамівців у нападі призвела до заробленого пенальті - Кирило Попов не за правилами був зупинений двома захисниками. Голкіпер “Десни” Сидоренко вгадав напрямок пострілу форварда “Динамо” з 11-метрової позначки, однак, дотягнувшись до м’яча, переправив його в сітку. 1:0 - початок розгрому було покладено.

Після забитого підопічними Ігоря Костюка гола активність “Десни”, яка спостерігалася на початку гри, згасла, тоді як динамівці почувалися на полі все впевненіше. Після помилки захисника “Десни” Запеки Антон Царенко відібрав у суперника м’яч і здійснив передачу в центр штрафного, куди набігав Кирило Попов, який пробив у дотик і оформив дубль. 

Невдовзі поперечина завадила Віктору Блізніченку, який завдавав удару головою, збільшити рахунок на користь “Динамо”. Лише дві хвилини знадобилося сьогоднішньому капітану киян, щоб довести розпочате до кінця: Блізніченко поставив гольову крапку, завершивши атаку “Динамо” після прострілу Навіна Малиша з правого флангу.

До перерви динамівці відзначилися у воротах “Десни” ще тричі, довівши рахунок до 6:0: результативними стали два кутові, після яких забили Ілля Скрипник і Максим Дячук, а Кирило Попов оформив хет-трик, знову пробивши Сидоренка.

Початок другого тайму теж залишився за “Десною”, однак ігрова перевага та націленість чернігівців на ворота “Динамо” знову тривали до першого пропущеного гола. На 61-й хвилині 7-й м’яч “біло-синіх” забив Кирило Попов, скориставшись прострілом Навіна Малиша з правого флангу. А через кілька хвилин, завершивши стрімку атаку “Динамо”, свій дубль зробив уже Ілля Скрипник, якому асистував Антон Царенко.

Події на полі демонстрували, що динамівці не збираються зупинятися на досягнутому - нестримним був і Кирило Попов, котрий на 69-й хвилині записав до персонального заліку пента-трик і пішов у відрив від свого товариша по команді Владислава Ваната в гонці бомбардирів чемпіонату U19.

До фінального свистка динамівці щільно облаштувалися біля воріт “Десни” та, хоч Малиш і Велетень втратили свої перспективні шанси, усе ж довели рахунок до двозначного, встановивши рекорд сезону в юнацькій першості. Автором 10-го гола став Дмитро Мельниченко, який скористався невдалим виносом м’яча гравцем чернігівців після кутового.

Три зароблені сьогодні очки дозволяють “Динамо” зберігати перевагу в турнірній таблиці над “Шахтарем”, який набрав на один бал менше. При цьому “біло-сині” зі значним відривом є найрезультативнішою командою першості, забивши 49 м’ячів при 10-ти пропущених.

Чемпіонат U19. 15-й тур

21.02.2021. НТБ “Динамо”, Віта-Литовська

“Десна” U19 - “Динамо” U19 - 0:10 (0:6)

“Десна” U19: Сидоренко, Запека, Баклан, Пискун, Скачок (Фетисов, 87), Панько (Посмашний, 64), Рутян (Гавриленко, 69), Макаренко, Харченко (Шейко, 55), Писанка (Безгубченко, 64), Школьний (к).

“Динамо” U19: Ігнатенко, Малиш, Дячук, Філатов (Західний, 46), Бенедюк (Танчак, 63), Тлумак, Царенко, Скрипник (Мельниченко, 66), Ісадченко (Велетень, 46), Блізніченко (к) (Вуанту, 72), Попов.

Голи: Попов (16, пен., 28, 36, 61, 69), Блізніченко (32), Скрипник (35, 65), Дячук (41), Мельниченко (86).

Попереджений: Ісадченко (21).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер