Чемпіонат U19. 6-й тур. «Рух» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. 6-й тур. «Рух» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

Перед звітним туром динамівці єдині з усіх учасників не втратили жодного очка (при цьому провели ще й на одну гру більше за інших, зігравши з «Колосом» під час паузи в чемпіонаті на матчі збірних), а «Рух», навпаки, не здобув жодної перемоги, набравши два очки в чотирьох поєдинках.

Підопічні Ігоря Костюка розпочали матч із позиції сили. «Біло-сині» обстрілювали ворота суперника з різних позицій – потужний удар Волошина парирував воротар, ще в одному епізоді Яцик двічі бив із меж штрафного майданчика, але спочатку господарів врятував голкіпер, а потім сам Олександр схибив.

«Рух» же терпів та дочекався свого шансу на 21-й хвилині, причому гол вийшов курйозним. Федурко пройшов правим флангом, прострілив від лицьової, і Боль, намагаючись перервати політ м’яча, лише зрізав кулю в дальній кут – 1:0.

Після пропущеного м’яча динамівці почали нервувати, у деяких ситуаціях поспішати з прийняттям рішень, і до перерви з небезпечних моментів можна згадати хіба що удар Царенка метрів із 14-ти, коли півзахисник зіграв на підбиранні, але м’яч пролетів поруч зі стійкою.

А от господарі, якби були точнішими, могли й подвоїти свою перевагу. Спочатку Русяк не встиг замкнути простріл партнера з лівого флангу, а згодом Непейпієв замикав простріл Федурка з протилежного краю, але м’яч, на щастя для «біло-синіх», просвистів над дев’яткою.

З поновленням гри динамівці знову спробували затиснути суперника біля його воріт, але львів’яни діяли вдало – зокрема, в одному з епізодів Попов замикав навіс Волошина з правого флангу, але м’яч полетів вище воріт. Натомість біля наших воріт також було неспокійно – після двох кутових м’яч прилітав на дальню стійку, яку замикав гравець «Руху», але, на щастя, в обох випадках вдало зіграв Ігнатенко, а ще в одному моменті Карабін пробив із лінії штрафного майданчика, але м’яч лише зачепив сітку із зовнішнього боку. На 56-й хвилині пані Фортуна ще один раз по-справжньому посміхнулася «біло-синім», коли після удару Русяка метрів із 25-ти м’яч прийняла на себе поперечина.

Тренерський штаб «біло-синіх» підсилив напад, випустивши на поле другого форварда – Горбача, однак не можна сказати, що кількість моментів у динамівців відчутно збільшилася. В одній атаці воротар парирував несильний удар Попова, а після пострілу Яцика м’яч від ноги захисника пролетів поруч зі стійкою. В іншому ж атаки гостей захлиналися, стикаючись із організованим захистом «Руху».

Але динамівці все ж мали шанси, аби врятувати гру. Спочатку в одному з епізодів підопічні Ігоря Костюка претендували на призначення пенальті, коли після навісу Горбача захисник явно зіграв рукою, що було видно й чутно навіть на трибуні, але ані арбітр, ані його асистент на це ніяк не відреагували, а вже в компенсований час рефері все ж призначив пенальті, коли штовхнули Волошина, але спочатку Тлумак не зміг переграти голкіпера з 11-метрової позначки, а потім воротар парирував і добивання Попова.

У підсумку «Динамо» після вражаючої серії на старті сезону вперше втрачає очки. У наступному турі «біло-сині» приймуть на своєму полі «Олександрію».

Чемпіонат U19. 6-й тур

«Рух» – «Динамо» – 1:0

«Рух»: 1. Герета, 2. Роман, 3. Слюбик, 5. Лень (13. Глибко, 70), 4. Холод, 21. Слюсар (14. Варфоломєєв, 73), 19. Федурко (9. Квасниця, 78), 17. Русяк, 6. Сапуга (10. Рогачов, 64), 7. Непейпієв (11. Вівдич, 86), 8. Карабін.

«Динамо»: 1. Ігнатенко, 24. Матусевич, 16. Західний (2. Пасічник, 46), 4. Боль, 22. Малиш, 14. Мащенко (11. Горбач, 62), 17. Тлумак, 6. Яцик, 18. Царенко, 19. Волошин, 23. Попов.

Гол: Боль (21, автогол).

Нереалізований пенальті: Тлумак (90+2).

Попереджені: Роман (30), Холод (78), Варфоломєєв (80), Герета (88) – Західний (29).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер