Чемпіонат U19. 13 тур. «Динамо» - «Металург» - 5:1. Звіт про матч

Чемпіонат U19. 13 тур. «Динамо» - «Металург» - 5:1. Звіт про матч

Матч із “Металургом” став для підопічних Ігоря Костюка генеральною репетицією перед візитом на поєдинок-відповідь Юнацької ліги УЄФА проти ПАОКа. 

До того ж, гра відбулася не на базі “Динамо” у Віті-Литовській, як зазвичай, а на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського. Зміна місця проведення матчу була пов'язана з продовженням тестування системи VAR в Україні. 

Зустріч із “Металургом”, який ішов на восьмому місці в турнірній таблиці після дванадцяти зіграних матчів, не завдала “біло-синім” проблем. Уже в дебюті зустрічі Велетень пройшов лівим флангом та подав у штрафний майданчик, де, як сигналізував динамівець, м'яч влучив у руку супернику, проте свисток арбітра промовчав. 

Згодом “Металург” зловив “Динамо” на контратаці — Курцев відправив м'яч у ворота киян після виходу сам-на-сам проти Нещерета, однак цей гол не був зарахований через офсайд. А невдовзі, на 10-й хвилині, “Динамо” відкрило рахунок завдяки Владиславу Ванату, після чого киян уже було не стримати. 

У першому таймі динамівці реалізували більшість своїх гострих моментів і пішли на перерву з рахунком 4:0 — відзначилися Велетень і Надольський, а Ванат оформив дубль. 

Відзначимо також, що ушкодження отримав Окоро, через що пізніше замість нього на поле вийшов Ісадченко. 

Після перерви “Динамо” грало за рахунком, зменшивши швидкості, однак продовжуючи контролювати хід матчу. Кияни довго розігрували м'яч на своїй половині поля у початковій фазі атак, і періодично це призводило до “пожеж” біля володінь “біло-синіх”. Оборонцям “Динамо” вдавалося зупиняти суперників ще на підході до свого штрафного, однак один гол наша команда все ж пропустила. На 83-й хвилині “Металург” зумів забити після подачі кутового — відзначився Приймаченко.

Дуже активним у складі “Динамо” був Ванат, який міг би оформити хет-трик у середині другого тайму, добивши м'яч у ворота після удару Волошина, однак динамівець перебував у положенні поза грою і гол не був зарахований. На 85-й хвилині Владислав усе-таки досяг свого, ще раз відзначившись у воротах “Металурга” - асистував йому все той же Волошин. Підсумковий рахунок — 5:1.

Здобувши результативну перемогу, “Динамо” наблизилося до “Шахтаря” в турнірній таблиці юнацької першості: кияни набрали 31 очко, тоді як “гірники” мають 33 залікові пункти.

Наступний свій матч команда Ігоря Костюка проведе 27 листопада в Греції — проти місцевого ПАОКа (гра в Києві завершилася перемогою нашої команди — 3:0). 

Першість U19. 13-й тур

22.11.2019. Стадіон “Динамо” ім. В. Лобановського

“Динамо” (Київ) - “Металург” (Запоріжжя) 5:1 

“Динамо”: Нещерет, Скорко, Забарний, Вівчаренко, Ярош (Здирко, 79), Бодня (Гук, 73), Окоро (Ісадченко, 32), Єфіменко (Волошин, 58), Надольський (К) (Мащенко, 66), Велетень, Ванат 

“Металург”: Байда, Сидоренко, Чалих, Кабанцов, Хамаха (Новиков, 46), Лапко (Кузьмович, 86), Мартинов (К) (Страдс, 89), Ковальський, Варяник, Курцев (Приймаченко, 46), Кораблін (Вишнивецький, 76) 

Голи: Ванат (10, 30, 85), Велетень (23), Надольський (45+3) — Приймаченко (82) 

Попередження: Єфіменко (53), Велетень (69) — Мартинов (21), Хамаха (33), Чалих (45)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер