Чемпіонат ДЮФЛУ U-15. Фінал. «Динамо» – «Шахтар» – 1:1 (пен. – 6:7)

Чемпіонат ДЮФЛУ U-15. Фінал. «Динамо» – «Шахтар» – 1:1 (пен. – 6:7)

Підопічні Олексія Дроценка та Євгена Ястребинського на шляху до фіналу виграли всі матчі, при цьому у півфіналі розгромили «Буковину» з Чернівців (5:2), тому з позитивним настроєм підходили до вирішального поєдинку. Але «Шахтар» – це не «Буковина», при всій повазі до чернівецької команди, тому перший тайм принципові суперники провели доволі обережно, не особливо прагнучи загострювати події на футбольному полі.

А вже на першій хвилині після поновлення гри «Динамо» пропустило безглуздий гол: Бако виконував простий навіс із лівого флангу, але м’яч, зачепивши ногу динамівця Боля, влетів у ближній кут воріт повз дезорієнтованого Ігнатенка. Поступаючись у рахунку, «біло-сині» змушені були бігти вперед, і мали не одну нагоду, аби зрівнювати рахунок. Після пасу врозріз віч-на-віч із воротарем вийшов Попов, але не зміг переграти голкіпера, Міщенко з лінії штрафного майданчика пробив повз ворота, ще в одному епізоді він же з перспективної позиції не зміг підлаштуватися під м’яч та завдати акцентованого удару.

Динамівці накочували хвилі атак на ворота суперника, й домоглися свого за хвилину до завершення основного часу. Волошин виконав навіс зі штрафного з лівого флангу, й захисник Опанасенко, підключившись на розіграш стандартного положення, перестрибнув опонента та відправив м’яча до сітки воріт.

Тож, визначати переможця в цій віковій групі довелося в серії пенальті. Футболісти обох команд завдали по шість точних ударів із позначки, аж поки динамівець Скрипник не поцілив у стійку. «Гірники», які другими завдавали свої удари, своїм шансом скористалися та здобули підсумкову перемогу.

ДЮФЛУ U-15, фінал

«Динамо» – «Шахтар» – 1:1 (0:0).

«Динамо»: 35.Ігнатенко, 20.Мазур (27.Малиш, 51), 4.Боль, 15.Опанасенко, 21.Ставничий (11.Демиденко, 64), 17.Хрипчук (3.Мельник, 36), 5.Скрипник, 18.Міщенко, 25.Відошевич, 7.Попов, 19.Волошин.

«Шахтар»: 1.Пузанков, 2.Капінус, 3.Недес, 4.Мампасі, 5.Майстренко, 6.Вуанту, 8.Очередько, 9.Мостак, 13.Козик, 11.Бако, 17.Погорілий (15.Голуб, 45).

Голи: Опанасенко (69) – Боль (36, автогол).

Серія пенальті – 6:7 (Боль, Демиденко, Опанасенко, Відошевич, Волошин, Малиш, Скрипник (стійка) – Очередько, Капінус, Недес, Козик, Голуб, Бако, Майстренко).

Після завершення поєдинку відбулася церемонія нагородження. Динамівці отримали срібні медалі та почесний кубок, а двоє гравців нашої команди були відзначені індивідуальними нагородами: Антон Боль став найкращим захисником фінального турніру, а Назар Волошин – найкращим нападником.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер