Чемпіонат U19. «Динамо» - «Ворскла» - 5:1. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Динамо» - «Ворскла» - 5:1. Звіт про матч

На стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановскього відбувся матч 14-го туру чемпіонату України U19, в якому київське «Динамо» приймало полтавську «Ворсклу».

У турнірній таблиці юнацької першості суперників перед стартом матчу розділяли дві позиції та два очка: кияни йшли на третьому рядку та за умови успішного підсумку зустрічі могли наздогнати «Металіст 1925». При цьому у спину лідерам дихає львівський «Рух», який має цілих три матчі в запасі.

Стартовий склад динамівців зазнав кількох змін у порівнянні з нещодавнім поєдинком проти «Барселони»: місце в воротах замість Нещерета зайняв Моргун, у центрі захисту Дячука замінив Бурда, а на позиції атакувального хавбека Скрипник діяв замість Царенка.

Щоб відкрити рахунок у зустрічі, «біло-синім», які одразу заволоділи ігровою перевагою, знадобилося 15 хвилин. Бражко здійснив довгу передачу вперед із глибини поля на Діалло, Самба обігрався з Поповим і міг забивати сам, але необережно у цій ситуації зіграв футболіст гостей Даниїл Хрипчук, який вибив м’яч у власні ворота.

Ще за три хвилини ігровий снаряд побував у сітці воріт «Ворскли» вдруге: швидка атака динамівців завершилася прострілом із правого флангу на Кирила Попова, який у дотик пробив повз голкіпера.

До перерви динамівці могли значно збільшити рахунок на свою користь, однак не реалізували цілий ряд моментів, зокрема, найбільше гольових нагод мав Самба Діалло. Не в останню чергу забити більше не вдавалося через вдалі дії Павла Ісенка, який неодноразово рятував ворота полтавців. Так, голкіпер «Ворскли» зреагував на дальній потужний удар Бражка, перевівши м’яч на кутовий, на постріл Скрипника з напівкола штрафного, а також на спробу Діалло, який пробивав головою з відскоком м’яча від газона. Ще в одному гострому епізоді сенегалець вискочив один на один проти Ісенка та перекинув воротаря, однак м’яч, що прямував у порожні ворота, встиг винести захисник.

В дебюті другого тайму «Ворсклі» вдалося повернути інтригу в хід матчу, відквитавши один м’яч. У полтавців пройшло довге закидання з середини поля на лівий фланг, звідки Вакула прострілив до штрафного на Нестеренка, який без опіки захисників вколотив м’яч під поперечину воріт Моргуна.

Полтавці намагалися одразу розвинути свій успіх зусиллями Книша, під удар якого кинулися оборонці «Динамо». Однак почавши сміливіше діяти в атаці, «Ворскла» допустила результативні помилки в захисних діях, якими сповна скористалася наша команда. На 60-й хвилині ворота полтавців вразив Самба Діалло, зумівши вимкнути з гри трьох захисників, які опікали його, а за мить відзначився і Ілля Скрипник, випередивши на м’ячі Хрипчука та Ісенка.

Проте на чотирьох забитих м’ячах динамівці не зупинилися. Збільшувати рахунок міг Бражко, який розрядив свою «гармату» дальнім ударом – поруч із хрестовиною, а також Дячук, котрий вже в компенсований час влучив у поперечину, та Мельніченко, прямий удар якого зі штрафного в ближню «дев’ятку» парирував Ісенко.

А вдалося забити Ігорю Горбачу, котрий, вийшовши на поле замість Попова, влучно замкнув передачу Діалло, переправивши м’яч у сітку з кількох метрів.

Здобувши результативну перемогу із рахунком 5:1, динамівці залишаються на третій позиції, але зрівнялися за кількістю набраних балів із «Металістом 1925» та на два пункти відстають від «Шахтаря» (гірники свій матч туру проведуть пізніше).

Чемпіонат U19. 14-й тур

«Динамо» - «Ворскла» - 5:1 (2:0)

6.11.2021. Київ, стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського

«Динамо»: Моргун – Бенедюк, Бурда, Боль (Дячук, 75), Вівчаренко – Бражко, Яцик (к) (Мельніченко, 84), Скрипник (Мегді, 67), Волошин (Слесар, 84), Діалло – Попов (Горбач, 74).

«Ворскла»: Ісенко (к) – Мороховець, Хрипчук, Нестеренко, Черниш (Конате, 70), Прус (Бабешко, 70), Крупський (Ізотов, 79), Швець, Книш, Мкомола (Овсянніков, 79), Вакула (Пархоменко, 79).

Голи: Хрипчук (15, автогол), Попов (18), Діалло (60), Скрипник (61), Горбач (81) – Нестеренко (49).

Попередження: Мегді (84) – Швець (36).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер