Буряк, Заваров, Федоров про майбутнє протистояння «Кривбас» – «Динамо»

Буряк, Заваров, Федоров про майбутнє протистояння «Кривбас» – «Динамо»

- Чи встигнуло «Динамо» відновитися після гри з «Феєноордом»?

Леонід БУРЯК: – Із голландцями діяли непогано, й підготуватися до наступної гри часу було цілком достатньо. У «Динамо» зараз багато нових виконавців, які лише вливаються й борються за місце в основному складі.

Олександр ЗАВАРОВ: – Мали, адже чемпіонат України із Лігою чемпіонів щойно стартували. Сил ще вистачає.

Сергій ФЕДОРОВ: – Зараз «Динамо» перебуває в режимі ігор через два дні на третій, тому гадаю, що відновитися встигли. Хоча матч із «Кривбасом» і буде як би підготовкою до гостьової гри із «Феєноордом», гадаю, Юрій Сьомін випустить на поле найкращих із тих, кого взяв до Кривого Рогу.

- Чого очікуєте від протистояння «Динамо» та «Кривбасу»?

Л.Б. – Погодні умови в Україні зараз дуже непрості, і спека може позначитися на грі як однієї, так і іншої команди. А на матч із «Динамо» додатково налаштовувати футболістів «Кривбасу» немає сенсу.

О.З. – Криворіжці захочуть довести, що недарма команда набрала стільки очок на старті чемпіонату. До того ж, проти «Динамо» будь-який клуб намагається зіграти якомога краще й успішніше.

С.Ф. – «Кривбас» – непроста команда, непогано стартувала в чемпіонаті. До того ж, вони грають удома. Непростий буде поєдинок, але сподіваюся, що «Динамо» повернеться до Києва з трьома очками в активі.

- У «Кривбаса» через дискваліфікації будуть відсутні Лисицький та Бартулович. Це якось вплине на гру підопічних Олега Тарана?

Л.Б. – Там є, кому грати. У «Кривбасі» багато хороших виконавців, яких просто потрібно об'єднати в один колектив. В останньому турі чемпіонату вони програли «Шахтарю» на останніх секундах додаткового часу. Того, що вони продемонстрували в тій грі, достатньо, щоб гідно протистояти «Динамо».

О.З. – Можливо, адже тренер спочатку награє один склад, а потім хтось «вилітає» й доводиться щось змінювати. Але я впевнений, що в наставника «Кривбаса» є варіанти, ким би замінити обох.

С.Ф. – Звичайно, адже відсутність кількох провідних виконавців, які задають тон грі команди, не може не позначитися. «Динамо» буде намагатися цим скористатися.

- Від чого варто відштовхуватися Юрію Сьоміну, обираючи тактику на майбутній матч?

Л.Б. – Непросто давати якісь рекомендації, не бачачи тренувального процесу. Можу лише говорити після гри, добре команда провела зустріч чи ні. У тому поєднанні, в якому в останніх поєдинках діє середня лінія «Динамо», їй дуже складно. Вона малорухлива. У той же час вихід на поле Гусєва в останньому матчі пожвавив гру. Оборонятися всі вміють і роблять це дуже кваліфіковано. Гадаю, киянам потрібна командна швидкість та футболісти, як Олег Гусєв.

О.З. – Складно сказати, оскільки потрібно набирати очки в чемпіонаті Україні, але й не забувати про те, то попереду матч із «Феєноордом». Виходячи з того, що Юрій Павлович залишив у Києві кількох основних виконавців, напевно, він планує поберегти сили перед Лігою чемпіонів.

С.Ф. – Цей матч – генеральна репетиція поєдинку в Голландії. Не виключено, що вболівальники побачать якісь нововведення у грі «Динамо». Можливо, й нових виконавців. Цей поєдинок покаже, із яким настроєм футболісти будуть готуватися до гри з «Феєноордом».

- Ярмоленко ніяк не може відкрити лік голам у новому сезоні. Це якось позначається на його грі?

Л.Б. – Без сумнівів, це лідер команди. Забити – справа така. Головне, що є моменти, а погано, коли їх немає. Якщо він має можливості, але ніяк не може поцілити у ворота, то це справа часу. Вважаю, що саме на таких виконавців, як Андрій, «Динамо» й має спиратися.

О.З. – Бувають такі моменти в житті кожного футболіста, що м’яч просто не йде у ворота. Але якщо один раз заб’є, то його буде вже не зупинити. Хоча це не значить, що потрібно брати й бездумно бігти вперед. Добре, що він віддає багато передач, загострює, але й самому забивати вже час, адже це його обов’язок як гравця атаки.

С.Ф. – Кожен футболіст ставиться до цього по-своєму. Хтось починає нервувати, а хтось, навпаки, не переймається, адже більш упевнений у собі. В Андрія, поза всілякими сумнівами, все ще попереду й він заб’є ту кількість м’ячів, яку має. Можу лише побажати, щоб забивав у кожній грі й якомога більше.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер