Корисна поразка від «пентакампеонів»

Корисна поразка від «пентакампеонів»

На цей поєдинок прихильники збірної України чекали з особливим нетерпінням. З одного боку, не щодня доводиться зустрічатися з п’ятиразовими чемпіонами світу, а з іншого – спаринг проти Канади залишив дуже багато питань.

Якраз у попередньому поєдинку ушкодження отримав Андрій Шевченко, який підтримував партнерів із трибуни стадіону «Прайд Парк» у Дербі. Юрій Калитвинцев зробив кілька змін у стартовому складі в порівнянні з матчем проти Канади, у тому числі випустивши і двох динамівців – Олега Гусєва та Артема Мілевського. До речі, обидва футболісти не дограли матч до кінця, і були замінені в другому таймі.

Із перших же хвилин бразильці міцно заволоділи ініціативою, довго розігруючи свої комбінації на половині поля «жовто-синіх». У стартові хвилини команда Юрія Калитвинцева змогла вистояти, а коли здавалося, що гра перейшла у більш спокійне русло, пропустила. «Пентакампеони» розіграли чисто бразильську комбінацію – Робіньо виконав навіс до штрафного майданчика, де Дані Алвеш транзитом від стійки спрямував м’яча до сітки воріт.

Ближче до перерви команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку бразильці втратили можливість подвоїти перевагу. Після помилки Тимощука віч-на-віч із Диканем втік Пато, у боротьбі з Мандзюком пробив у стійку, а Карлос Едуардо, який грав на добиванні, спрямував м’яча над поперечиною. А вже перед самим свистком забили гол українці, щоправда, не зарахований арбітром, який перед результативним ударом Алієва вгледів порушення правил збоку Мілевського.

Другий тайм розпочався обнадійливо для нашої команди, коли Ротань в одній з атак поцілив у стійку. Втім, після вищезгаданого епізоду «синьо-жовті» більше нічого створити не змогли, а ось Бразилія в середині тайму збільшила перевагу. Карлос Едуардо прострілив із правого флангу, Пато на лінії воротарського майданчика спокійно прийняв м’яч, розвернувся й увігнав м’яча в сітку воріт.

До фінального свистка в підопічних Юрія Калитвинцева були можливості для того, щоб відіграти хоча б одного м’яча, але цього вечора ворота бразильців, як і в спарингу з Іраном, залишилися «на замку». Також варто відзначити, що на 83-й хвилині на полі з’явився динамівець Андре, який розташувався на звичній позиції на вістрі атаки, але за відведений час нічим відзначитися не зміг.

Таким чином, поєдинок із бразильцями наочно продемонстрував, що нашим хлопцям є до чого прагнути. Часу до фінальної частини чемпіонату Європи в «жовто-синіх» вистачає – головне, зробити правильні висновки.

Бразилія – Україна – 2:0 (1:0).

Бразилія:
Віктор, Дані Алвеш, Т’ягу Сильва, Давид Луїс, Андре Сантос (Адріано, 46), Рамірес (Жуліано, 65), Еліас (Уеслі, 87), Лукас Лейва, Карлос Едуардо (Сандро, 65), Робіньо (Андре, 83), Пато (Нілмар, 78).

Україна: Дикань, Романчук, Кучер, Мандзюк, Федецький, Польовий (Гай, 72), Ротань, Тимощук, Гусєв (Худоб’як, 46), Алієв, Мілевський (Селезньов, 62).

Голи: Дані Алвеш (25), Пато (64).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер