»Брага» – «Динамо» – 0:0. Нічия схожа на поразку

»Брага» – «Динамо» – 0:0. Нічия схожа на поразку

Матч у Бразі футболісти «Динамо» називали найважливішим у сезоні. Здобувши перемоги над такими суперниками, як «Бешикташ» та «Манчестер Сіті», «біло-сині» не хотіли зупинятися після матчів із «Брагою» на стадії чвертьфіналу Ліги Європи. Результативна нічия в Києві зобов’язувала команду Юрія Сьоміна забивати в Португалії.

Упродовж матчу динамівці володіли перевагою, але моментів біля обох воріт було створено приблизно однакову кількість. Результат поєдинку міг вирішити один м’яч, але жодній з команд забити не вдалося. Нічия стала схожа на поразку для «Динамо», і наша команда припиняє боротьбу в нинішньому розіграші Ліги Європи.


Головний тренер «Динамо», надавши повноцінний або частковий відпочинок ключовим виконавцям у матчі із запорізьким «Металургом», на поєдинок із «Брагою» виставив ідентичний першому матчу склад. У зв’язку з відсутністю Шевченка через дискваліфікацію на вістрі атаки прогнозовано вийшов Кравець, а пару Юссуфу в центрі оборони незважаючи на одужання Михалика склав Хачеріді.

Багато фахівців, знайомих із грою «Браги», припускали, що підопічні Домінгуша Пасьєнсії, на відміну від матчу в Києві, будуть активно шукати щастя біля чужих воріт. Але господарі зіграли в улюбленій манері самих динамівців – віддали ініціативу, при цьому організовуючи небезпечні контратаки. «Динамо» набагато більше володіло м’ячем (61% проти 39% в першому таймі), але моменти виникали біля обох воріт. Не понизило активності господарів і вилучення Паулу Сезара в середині першого тайму за брутальний фол проти Ярмоленка.

Здавалося, що в перерві Юрій Сьомін внесе необхідні корективи й у другому таймі «біло-синім» вдасться дотиснути непоступливого суперника. Насправді ж все сталося по-іншому: «Брага» не збиралася відсиджуватися в обороні, і цілком могла забити один-два м’ячі, але надійно грав у рамці Шовковський. Як такого штурму володінь «Браги» на останніх хвилинах у «Динамо» не було, до того ж достроково за повторне попередження поле залишив Горан Попов. Фінальний же свисток зафіксував нульову нічию, яка до півфіналу Ліги Європи УЄФА вивела, на жаль, не «Динамо», а португальську «Брагу».

Тепер «Динамо» може зосередитися на виступі в чемпіонаті та Кубку України, надії ж на здобуття європейського трофея необхідно відкласти як мінімум до наступного сезону.

БРАГА – ДИНАМО – 0:0

«Брага»: 1.Артур, 3.Паулао, 28.Сильвіу, 25.Саліно, 30.Алан, 27.Куштодіу, 45.Угу Віана, 88.Вандіньо – кап, 9.Паулу Сезар, 19.Мейонг (8.Моссоро, 70), 18.Ліма (10.Барбоза, 90+1).

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 20.Гусєв, 22.Кравець (19.Гармаш, 65), 23.Єременко, 34.Хачеріді (44.Алмейда, 46), 37.Юссуф.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер