Бойова нічия на старті на легендарному «Уемблі»

Бойова нічия на старті на легендарному «Уемблі»

У складі нашої національної команди з перших хвилин на поле вийшли одразу чотири футболісти «Динамо»: Євген Хачеріді (16-й матч у футболці збірної України), Олег Гусєв (77-й матч), Денис Гармаш (8-й матч) та Андрій Ярмоленко (25-й матч). Воротар Максим Коваль спостерігав за подіями на полі з лави запасних. Саме «біло-сині», представлені в стартовому складі одразу чотирма вищезгаданими гравцями, стали базовим клубом збірної України, яка вийшла на поле легендарного та ультрасучасного «Уемблі».

Зустріч, несподівано для англійської публіки, активніше почали гості, провівши кілька хороших атак. Відкривати рахунок у матчі міг Ярмоленко, але не зумів пробити з лінії воротарського майданчика після прострілу Ротаня з правого флангу.

Незважаючи на пасивний старт, вже на 10-й хвилині зустрічі Англія зуміла вразити ворота українців, хоча арбітр не зарахував цей м'яч, оскільки Дефо, перш ніж забити, вдарив рукою по обличчю Ярмоленка.

На 30-й хвилині чудову нагоду забити змарнував Гармаш, який ногою замикав простріл Селіна з лівого флангу. Після удару Дениса м'яч зрадницьки пролетів у лічених сантиметрах над поперечкою.

Але й англійці не відсиджувалися в обороні. Найбільше клопоту нашій збірній приніс Том Клеверлі. Спершу півзахисник «Манчестер Юнайтед», забутий усіма у воротарському майданчику, головою з метра примудрився влучити в Пятова, а потім ударом з меж штрафного майданчика перевірив на міцність штангу.

На 38-й хвилині відбувся гол збірної України! Ярмоленко, отримавши м'яч на своїй половині, рвався до воріт Харта, але на правому фланзі його поклали на газон одразу два гравці англійців. Поки Андрій сигналізував арбітру про порушення правил, захисник «Трьох левів» помилився при передачі, влучивши в нього м'ячем. Українець швидко зорієнтувався і організував контратаку, відпасував в центр на Гармаша. Денис «продовжив» на екс-динамівця Ротаня, який, у свою чергу, віддав м'яч на хід Коноплянці. Півзахисник «Дніпра» «розхитав» самого Стівена Джеррарда і з 20-ти метрів завдав неймовірної краси обвідного удару в ліву дев'ятку воріт - 1:0. З таким рахунком команди пішли на перерву.

Правду кажучи, другий тайм проходив так, як цього й очікували: Англія всіма силами кинулася відіграватися, а українці, в свою чергу, більшу частину часу проводили на своїй половині поля, сподіваючись на небезпечні контратаки.

Три заміни, проведені Роєм Ходжсоном, значно пожвавили гру господарів. В остаточному підсумку це і призвело до голу. Бертран прострілив у штрафний майданчик на Уелбека, який кількома хвилинами раніше пробив у штангу, від якого м'яч влучив у руку Хачеріді. Вирок арбітра на 87-й хвилині зустрічі холоднокровно виконав Лемпард - 1:1. Але не встигла хвилинна стрілка зробити й одного оберту, як рефері дістав з кишені червону картку. Її «володарем» став капітан англійців Стівен Джеррард, отримавши другий «гірчичник» за грубу гру.

Незважаючи на перевагу в одного гравця, в час, що залишився створити щось варте уваги біля воріт Харта наші хлопці не зуміли, а фінальний свисток турецького арбітра Джюнейта Чакира зафіксував підсумковий рахунок - 1:1.

Як там наші динамівці?

Олег Гусєв розташувався на правому фланзі захисту, де повинен був нейтралізувати Алекса Окслейда-Чемберлена, який виступає за лондонський «Арсенал». Варто визнати, що це завдання виявилося під силу Олегу, оскільки вся загроза воротам Пятова (особливо в першому таймі) йшла з лівого флангу.

На фланзі Гусєва, але трохи попереду, розташувався і Андрій Ярмоленко, який діяв на позиції атакуючого півзахисника, а головним опонентом українця виступив лівий захисник «Евертона» Лейтон Бейнс, якого на 73-й хвилині зустрічі змінив захисник «Челсі» Райан Бертран, з банальної причини того, що до середини другого тайму Лейтон просто не встигав за динамівцем. Андрій зіграв чи не ключову роль у гольовий атаці нашої збірної.

Місце в центрі захисту звично зайняв Євген Хачеріді, завданням якого було стримати єдиного форварда «Трьох левів» Джермейна Дефо. Швидкому і настирливому нападнику суперників захисник забити так і не дав, а от його гра рукою призвела до пенальті, який дозволив британцям зрівняти рахунок.

Ну а найскладніші опоненти в цьому матчі дісталися молодому півзахиснику «Динамо» Денису Гармашу, якому протистояли такі зірки світового футболу, як Френк Лемпард і Стівен Джеррард. Денис в цілому зіграв у вищій мірі надійно, хоча в одному з епізодів наприкінці гри і заробив попередження.

Відбірковий матч чемпіонату світу 2014 р.

11.09.2012р. Лондон. Стадіон «Уемблі». 68,238 глядачів

Англія - ​​Україна - 1:1 (0:1)

Англія: 1.Харт, 2.Джонсон, 3.Бейнс (14.Бертран, 73), 4.Джеррард (к), 5.Лескотт, 6.Джагіелка, 7.Мілнер, 8.Лемпард, 9.Дефо, 10. Клеверлі (20.Уелбек, 62), 11.Окслейд-Чемберлейн (19.Старрідж, 69).

Україна: 12.Пятов, 2.Селін (13.Шевчук, 75), 3.Хачеріді, 4.Тимощук (к), 6.Гармаш, 8.Зозуля (22.Девіч, 89), 9.Гусєв, 10.Коноплянка , 11.Ярмоленко, 14.Ротань (18.Назаренко, 90 +2), 20.Ракицький.

Голи: Лемпард (87, пен) - Коноплянка (38).

Попередження: Дефо (47), Джеррард (54), Лескотт (70), Джонсон (90 +3) - Селін (56), Гармаш (80), Хачеріді (86).

Вилучення: Джеррард (88, друге попередження)

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер