Бетао: «Відпочинок був нам необхідний»

Під час паузи, пов’язаної з матчами збірної, не задіяні в них динамівці отримали кілька днів відпочинку. Захисник Бетао провів їх із користю, вирушивши до сім’ї до Бразилії. В останньому матчі проти «Інтера» він участі не брав, а причини поразки і психологічний стан гравців обговорив з кореспондентом клубного Інформвідділу.

- Бетао, за грою з «Інтером» ти спостерігав із лавки запасних. Чому, на твій погляд, «Динамо» не може подолати комплекс останніх хвилин?

- Подібне трапляється вже не вперше. Минулого року ми наступали на ті ж граблі в матчах з «Арсеналом» і «Порту». І це тільки те, що я пам’ятаю, але, наскільки мені відомо, такі ситуації траплялися й раніше. Я вважаю, нам просто не можна розслаблятися до останніх хвилин і грати сконцентровано до самого фінального свистка арбітра.

- Завдання вийти з групи тепер ускладнюється. Скільки, на твій погляд, очок має набрати «Динамо» в матчах, що залишилися, щоб її все ж таки вирішити?


- Потрібно однозначно перемагати в обох матчах проти «Рубіна» й «Барселони». У нашій групі всі команди рівносильні і мають однакові шанси на вихід до плей-оф.

- З чим ти пов’язуєш останні невдачі команди?

- «Динамо» – команда, яка завжди звикла перемагати, але футбол така гра, в якій не завжди це вдається. Втома? Не думаю, що вона позначається. У Бразилії всі команди грають двічі на тиждень. Тому такий аргумент не є виправданням.

- Багато хто говорить про кризу, що намітилася в команді. На твій погляд, для цього є підстави?


- Підстав немає. Це тимчасовий спад, який ми незабаром обов’язково подолаємо.

- Поки національні збірні проводять свої матчі, для незадіяних в них футболістів відпочинок піде на користь перед важливою грою з «Шахтарем»?

- Звичайно. Цей відпочинок нам необхідний, він дозволить відновити наші сили і покращити фізичний стан гравців.

- Чим займався під час виниклої паузи? Як провів вихідні?

- У нас було п’ять вихідних днів, які я провів із сім’єю в Бразилії. Незабаром ми чекаємо на поповнення в сімействі, у нас буде хлопчик. Тому я намагався якомога більше уваги приділити дружині. Ми купували одяг та іграшки для дитини.

- Останнім часом тобі доводиться діяти в захисті не тільки справа, але і зліва. Обирати, де грати, не доводиться?


- Моє головне бажання полягає в тому, щоб допомогти команді, а вибір моєї позиції на полі – це прерогатива головного тренера. Куди він мене поставить, там і буду грати. Звичайно, звичніше почуваю себе справа в захисті.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер