Беньямін ВЕРБИЧ: «Стиль гри «Динамо» мені підходить»

Беньямін ВЕРБИЧ: «Стиль гри «Динамо» мені підходить»

- Які емоції після підписання контракту з ФК «Динамо» (Київ)?

- Звичайно, емоції лише найкращі. Я прийшов до великої команди, одного з грандів Східної Європи. Із нетерпінням чекаю, коли почнуться збори, а за ними й офіційні ігри.

- Ви обрали сьомий номер. Чи знаєте, хто грав під цим номером до вас?

- Знаю, що найкращий футболіст України Андрій Шевченко грав під №7. Буду робити все можливе, щоб не осоромити цю цифру (посміхається).

- Багаторічний лідер «Динамо» Андрій Ярмоленко залишив команду влітку, й у вашому придбанні бачать заміну йому. Чи бачили на ділі Андрія, що можете сказати про нього?

- Ярмоленко – дуже сильний гравець, я, як футболіст атакуючого плану, можу багато чого навчитися у нього. Буду віддавати на полі максимум, щоб спробувати замінити його.

- З ким із гравців «Динамо» вже знайомі? Можливо, перетиналися з кимось на полі?

- Грав проти Йосипа Піварича, коли «Копенгаген» зустрічався із загребським «Динамо». Також знайомий із Александаром Пантичем.

- У вас є досвід виступів у Лізі чемпіонів. А який найпам’ятніший матч у вашій кар’єрі?

- Найбільше запам’яталася моя перша гра в Лізі чемпіонів – на виїзді проти «Порту». Граючи в меншості, ми спромоглися звести поєдинок до нічиєї (1:1 – прим.).

- Цей сезон є одним із найкращих у вашій кар’єрі. Чи знадобиться час на адаптацію в «Динамо», аби продовжувати в тому ж дусі?

- Потрібно познайомитися з партнерами, ознайомитися із тактичними схемами гри команди. Я дивився багато ігор «Динамо», й можу сказати, що стиль гри команди мені підходить. До нового клубу я переходжу, перебуваючи в хорошій фізичній формі, й сподіваюся, що вже найближчим часом зможу приносити користь «Динамо» (Київ).

- Які основні цілі ставите перед собою, переходячи до «Динамо»?

- Головна мета – це допомогти команді стати чемпіоном України, щоб наступного сезону відразу розпочати виступи на європейській арені з групового турніру Ліги чемпіонів. А в нинішньому сезоні хотілося би пройти якомога далі в Лізі Європи.

- Чи є у вас улюблена позиція на полі? Або грати на будь-якому з флангів – не проблема для вас?

- Можу грати на будь-якій позиції в атакувальній лінії, але найбільше користі команді, як на мене, приношу саме на лівому фланзі півзахисту.

- Зараз ви перервали свою відпустку, аби приїхати до Києва для підписання контракту з «Динамо» (Київ). Які ваші подальші плани?

- Був у теплих краях, а вже завтра поїду до Словенії, оскільки дуже давно не бачив своїх рідних. 14-го січня буду знову в Києві й разом із новими партнерами вирушу на тренувальний збір до Марбельї.

- Чи спілкувалися вже з Олександром Хацкевичем? Що знаєте про нього?

- Вчора ми познайомилися з ним. Знаю, що Олександр Миколайович грав за «Динамо» у ті часи, коли команда досягала великих успіхів на європейській арені. З нашої розмови мені дуже сподобалося його бачення футболу, ті вимоги, які він висуватиме саме до мене – думаю, у нього є все, щоб стати таким же успішним тренером, яким він був гравцем.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер