«Біло-сині» перемогою завершують 1-й тренувальний збір у Марбельї

«Біло-сині» перемогою завершують 1-й тренувальний збір у Марбельї

У ній суперником «біло-синіх» став швейцарський клуб «Люцерн».

На цей матч Олег Блохін поставив до стартового складу вісім українців. Із легіонерів із перших хвилин вийшли лише португалець Мігель Велозу та хорвати Домагой Віда й Ніко Кранчар. Звичне місце у воротах з перших хвилин зайняв капітан Олександр Шовковський. Справа в захисті грав Сергій Люлька, ліворуч – Євген Селін. Дует центральних оборонців цього разу склали Віда та Тарас Михалик. У центрі поля, окрім Велозу, діяв Сергій Сидорчук, на флангах – Андрій Цуріков та Андрій Ярмоленко, на позиції під нападником розташувався Кранчар, який приніс «Динамо» перемогу в попередньому матчі з «Базелем». На вістрі діяв Артем Кравець. Як відомо, через ушкодження достроково залишив збори та повернувся до Києва Олександр Алієв. Також на гру з «Люцерном» не були заявлені Марко Рубен, який продовжує відновлюватися, та Олег Гусєв, який зіграв майже повну гру з чемпіоном Швейцарії.

На жаль, уже в середині першого тайму, на 26-й хвилині «Динамо» довелося провести незаплановану заміну. Шовковський не зміг продовжити гру, й місце у воротах зайняв Максим Коваль.

Першу загрозу воротам «Люцерна» динамівці створили на 13-й хвилині зустрічі. Ярмоленко перехопив м'яча на чужій половині поля, увірвався до штрафного майданчика та потужно пробив, але влучив у голкіпера, який вийшов із воріт. Активно підключався до атак Сидорчук. Спочатку його удар метрів із 23-х в ефектному стрибку парирував голкіпер, а потім Сергій мав забивати після пасу Велозу, але в останню секунду на шляху м'яча встав захисник «жовтих». Швейцарці тим часом також не відсиджувалися в обороні. Воротам «Динамо» в першому таймі по черзі загрожували Жигакс, Вінтер та Андрист.

На 42-й хвилині «біло-сині» провели чудову атаку й відкрили рахунок. Ярмоленко на правому фланзі п'ятою віддав пас на хід Люльці, Сергій навісив до штрафного майданчика, а Андрій Цуріков з дальнього кута воротарського майданчика головою спрямував сферу точно в кут воріт, забивши, таким чином, свій дебютний гол у футболці «Динамо»!

Але піти на перерву, ведучи в рахунку, нашій команді не вдалося. На останній хвилині тайму найкращий бомбардир «Люцерна» Андрист обвідним ударом із лінії штрафного майданчика спрямував м'яча точно в лівий від Коваля кут воріт.

У перерві Олег Блохін провів цілих вісім замін. На другий тайм у складі «Динамо» вийшли лише два гравці, що грали зі старту, – Ярмоленко та Віда. Незабаром Андрія також замінили, й він передав капітанську пов'язку Данило Сильві. Таким чином, у цьому матчі в «біло-синіх» встигли «покапітанити» четверо футболістів. До Ярмоленко та Сильви цю роль виконували Шовковський та Михалик. А Віда, який пропустив попередню зустріч, у цьому матчі став єдиним у складі «Динамо», хто відіграв усі 90 хвилин.

Після перерви динамівцям вдалося швидко знову повести в рахунку. На 54-й хвилині Адмір Мехмеді наздогнав м'яча на лівому фланзі та прострілив до штрафного майданчика, звідки Лукман Аруна в дотик пробив точно в дальній кут.

На 73-й хвилині ця зв'язка помінялася ролями. Цього разу Аруна віддав на Мехмеді, а наш швейцарець переграв захисника та вдарив у ближній кут, у той час як воротар уже зробив рух у протилежний бік, – 3:1!

Доля зустрічі була, фактично, вирішена. Але до завершення матчу швейцарці один м'яч таки відіграли. Тіссон навісив зліва, а Отеле, відірвавшись від захисників, із меж воротарського майданчика в падінні головою замкнув навіс. Підсумковий рахунок – 3:2. «Динамо» знову переграє команду зі Швейцарії та на мажорній ноті завершує перший збір у Марбельї.

Товариський матч

26 січня 2013 Марбелья. Стадіон футбольного центру. 100 глядачів

«Динамо» – «Базель» – 3:2 (1:1)


«Динамо»:
Шовковський (к) (Коваль, 26), Люлька (Данило Сильва, 46), Віда, Михалик (Хачеріді, 46), Селін (Тайво, 46), Велозу (Гармаш, 46), Сидорчук (Богданов, 46 ), Цуріков (Мехмеді, 46), Кранчар (Аруна, 46), Кравець (Безус, 46), Ярмоленко (Вукоєвич, 59).

«Люцерн»: Зибунг, Пульчич, Люстенбергер (к), Рангелов (Крисжу, 46), Жигакс (Тіссон, 46), Штаель (Бюлер, 70), Вінтер (Сигріст, 46), Хохштрассер, Саар, Вісс (Моуанге Отеле, 46), Андрист (Бенто, 77).

Голи: Цуріков (42), Аруна (54), Мехмеді (73) – Андрист (45), Моуанге Отеле (85).

Попередження: Сидорчук (5).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер