»Динамо» – БАТЕ – 2:2. Нічия на старті

»Динамо» – БАТЕ – 2:2. Нічия на старті

Цікавим вийшов старт «Динамо» в Лізі Європи. До матчу між гравцями команд відбувся обмін люб’язностями на сторінках газет та сайтів, а на полі суперники показали результативний футбол, приділивши атаці набагато більше часу, ніж обороні. Білоруси відзначилися в дебюті зустрічі, за що ще в першому таймі отримали відповідь від динамівців у вигляді двох забитих м’ячів. У другому таймі, захопившись атаками, господарі знову пропустили. На жаль, знайти в собі сили забити переможний гол підопічні Валерія Газзаєва так і не спромоглися.

Кадрові проблеми змусили наставника «Динамо» внести зміни до складу. У центрі захисту вийшли Хачеріді та Алмейда, на флангах Бетао та Маграо. За відсутності дискваліфікованого Вукоєвича пару Єременку в центрі поля склав Михалик. Гусєв відповідав за звичний для нього правий фланг півзахисту, Ярмоленко – лівий. Функції атакуючого півзахисника виконував Нінкович, а на вістрі атаки виконував соло Мілевський. Хоча в такому складі, у воротах із Ковалем, динамівці ще не виступали, всі гравці, які вийшли на поле, мали достатній досвід і майстерність, додаючи впевненості в серця вболівальників про вдалий результат поєдинку з білорусами.

Уже на 3-й хвилині помилка при створенні офсайду призвела до взяття воріт господарів. Родіонов підхопив м’яча на правому для його команди фланзі, на швидкості увійшов до штрафного майданчика та влучно пробив у дальній від воротаря кут. Такий перебіг подій у плани динамівців ніяк не входив. Під проводом капітана Мілевського гравці пішли в атаку, провівши дуже змістовний тайм із великою кількістю небезпечних моментів. Тон у нападі завдавало тріо Гусєв-Єременко-Мілевський, активними були Ярмоленко та Нінкович. Спочатку за порушення правил проти Гусєва (у другому поспіль матчі Олег заробляє пенальті) арбітр вказав на 11-метрову позначку, але Мілевський Веремка переграти не спромігся. Йшла, як ні парадоксально, 13-а хвилина зустрічі. Локальна невдача анітрохи не збентежила киян, які заграли ще гостріше й агресивніше. На 34-й хвилині Єременко блискучим пасом знайшов у штрафному майданчику вільного Мілевського, який хитрощами «уклав» воротаря і переправив м’яча до воріт. За десять хвилин уже Артем відповів Роману, який хльостким ударом вивів свою команду вперед.

«Гол у роздягальню», - так назвав удар Єременка Максим Шацьких, який коментував матч для телебачення. Судячи з розстановки сил на полі, мало хто сумнівався, що в другому таймі «Динамо» позитивно вирішить усі свої питання. Усі, окрім гравців БАТЕ, яке показало хорошу комбінаційну гру та відмінне вміння діяти «другим номером». Контратаки борисівців були гострими, в одній із них Нехайчик обвів на фланзі Бетао і з лінії штрафного майданчика не залишив шансів Ковалю. До честі гостей зазначимо, що окрім двох забитих м’ячів вони створили ще два небезпечних моменти. У першому випадку після підступного навісу з флангу м’яч зустрівся з поперечиною, а в другому дальній удар парирував Коваль.

За нічийного рахунку динамівці спробували повторити успішний досвід першого тайму, але не склалося. Позначалася відсутність Олега Гусєва, який мабуть, втомився до закінчення години гри. Гармаш, який вийшов на заміну, був корисним, але дуже не вистачало саме гострих проходів по флангу і рейдів до штрафного майданчика, які ми звикли бачити у виконанні Олега. Бразилець Андре провів менше двадцяти хвилин і нічим запам’ятатися не зміг, так само як і Ель Каддурі, якому просто не вистачило часу.

У результаті нічия 2:2, яка йде до активу БАТЕ. Динамівці також набрали одне очко до турнірної таблиці, але інакше як невдалим назвати старт у турнірі навряд чи можуть. У другому матчі групи АЗ на своєму полі переміг «Шериф» 2:1 і на найближчі два тижні вийшов у лідери. У наступному турі Ліги Європи «Шериф» прийматиме «Динамо», а БАТЕ – АЗ.

ДИНАМО – БАТЕ – 2:2 (2:1).

«Динамо»:
35.Коваль, 3.Бетао, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський – кап, 17.Михалик, 20.Гусєв (19.Гармаш, 57), 21.Маграо (30.Ель Каддурі, 79), 23.Єременко, 34.Хачеріді, 36.Нінкович, 44.Алмейда (11.Андре, 74).

БАТЕ: 16.Веремко, 5.Юревич, 17.Павлов (15.Скавиш, 64), 13.Нехайчик, 4.Шитов, 14.Радьков, 18.Бордачев, 2.Ліхтарович – кап (25.Бага, 38), 10.Ренан Брессан (8.А.Володько, 77), 20.Родіонов, 23.Олехнович.

Голи: Мілевський (34), Єременко (44) – Родіонов (3), Нехайчик (54).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер