БАТЕ – «Динамо» – 1:4. Впевненим кроком до плей-офф Ліги Європи

БАТЕ – «Динамо» – 1:4. Впевненим кроком до плей-офф Ліги Європи

Матч у Мінську був справою честі для футболістів «Динамо». Враховуючи ажіотаж навколо протистояння БАТЕ та «Динамо», який виник ще напередодні матчу команд у Києві, настрій на поєдинок був шаленим. Утім, одного бажання для досягнення перемоги у футболі замало, а майстерності більше виявилося у гостей з Києва. По два м’ячі в кожному з таймів у виконанні нашої команди поставили борисівців у незручне положення, і лише на останніх хвилинах дозволили господарям підсолодити гірку пігулку голом престижу.

У порівнянні з останнім матчем у чемпіонаті України Олег Лужний зробив лише одну вимушену зміну – травмованого Данило Сильву в стартовому складі замінив Гусєв. Через дискваліфікацію, як уже повідомлялося, звітний поєдинок пропускав Хачеріді, досі лікується Шевченко.

Серйозні побоювання викликала морозна погода, що панувала останнім часом у Мінську. Втім, за настроєм команд на передматчевій прес-конференції можна було зрозуміти, що грати вони будуть за будь-якої температури, лише б арбітри з Іспанії були не проти. Як виявилося, Сезар Муньєс Фернандес був не лише не проти, але й вийшов на поле легко одягненим, не надягнувши під шорти навіть підштаників!

Динамівці також не збиралися мерзнути на полі, з перших же хвилин застосувавши пресинг на ворота суперника. Незважаючи на всі заяви борисівців про бажання перемогти «Динамо», цим вечором вони могли відповідати лише грубістю на вдалі дії киян, і чотири жовті картки в пасиві гравців БАТЕ – це далеко не все, що арбітр міг їм показувати. Підсумком такої гри стала травма Ель Каддурі, про ступінь тяжкості якої стане відомо пізніше після детального обстеження.

Що стосується забитих м’ячів, то «Динамо» буквально затиснуло опонента. В першому таймі спочатку Вукоєвич опинився в потрібному місці після удару Попова зі штрафного і рикошету від ноги захисника, а перед самою перервою Ярмоленко завершив блискуче розіграну комбінацію за участю Мілевського та Єременка. До речі, Роман став лідером групового турніру за кількістю гольових передач – тепер їх у фіна п’ять!

Після перерви не побажали задовольнятися комфортною перевагою, і додали ще два м’ячі. Гусєву нарешті вдалося зняти з «Динамо» прокляття пенальті (в останніх двох матчах наша команда не реалізувала три удари з 11-метрової позначки), а незабаром на рідній землі вдалося відзначитися й Мілевському. Лише після того, як рахунок став 0:4, футболістам БАТЕ вдалося забити гол престижу – блискучим ударом із лінії штрафного майданчика відзначився Нехайчик, до речі, який забивав і в Києві.

Завдяки перемозі «Динамо» гарантувало собі місце у плей-офф Ліги Європи! Для того ж, щоб зберегти за собою перше місце, динамівці мають перегравати в останньому турі «Шериф» на своєму полі.

 

БАТЕ – ДИНАМО – 1:4 (0:2)

БАТЕ:
30.Гутор, 2.Ліхтарович – кап, 3.Сосновський (10.Брессан, 46), 4.Шитов, 5.Юревич, 8.Володько (23.Олехнович, 78), 13.Нехайчик, 14.Радьков, 18.Бордачев, 20.Родіонов, 25.Бага (15.Скавиш, 70).

«Динамо»: 1.Шовковський, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (22.Кравець, 90+2), 17.Михалик – кап, 20.Гусєв, 23.Єременко (49.Зозуля, 80), 30.Ель Каддурі (19.Гармаш, 86), 44.Алмейда.

Голи: Нехайчик (84) – Вукоєвич (16), Ярмоленко (43), Гусєв (50, пен.), Мілевський (68).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер