Бадрі Акубардії - 20!

Бадрі Акубардії - 20!

Саме з цієї країни свого часу перебралися до Києва та стали визнаними майстрами такі неабиякі гравці, як капітан «Динамо» в 50-х Андрій Зазроєв, універсал «біло-синіх» у 80-х Ахрік Цвейба і захисник зоряної команди Валерія Лобановського 90-х Кахабер Каладзе.

«У чотири роки я разом з батьками переїхав до України з Грузії, де в той час була війна. А в чернігівській області в місті Бахмач у батька живуть родичі. Спершу ми там просто жили, а потім вирішили залишитися...».

Спробувавши свої сили в музиці, карате і навіть танцях, Бадрі все ж віддав перевагу футболу, спорту, яким, хоча і не професійно, займався його батько, який дуже хотів, щоб син пішов його шляхом.

Перші кроки в грі мільйонів Бадрі почав робити в Бахмачі. Там, під наглядом Володимира Петровича Стецюка, він займався футболом аж до 8-го класу, після чого зробив перший крок на шляху до столиці України, опинившись в спортивному інтернаті в Броварах, де надовго не затримався.

Наступним його щаблем у «Динамо» було вже київське Республіканське вище училище фізичної культури (РВУФК), де Бадрі вивчав основи футбольної майстерності під керівництвом Дмитра Олександровича Назаренка.

У 2009-му році Акубардія потрапив на олівець до тренерів динамівської Академії Павла Олександровича Невєрова та Юрія Петровича Єськіна, які і запросили перспективного юнака в «Динамо».

«Пробувши в Академії рік, мені сказали, що я лечу на Кіпр на збори з дублюючим складом. З того часу і виступаю за молодіжну команду».

Грати головою

В «Динамо» молодий лівий захисник почав буквально з місця в кар'єр. Дебютувавши за «дубль» 16.07.2010 в матчі з «Таврією» (2:0), Акубардія одразу забронював за собою місце в основному складі.

Що стосується ігрових якостей Бадрі, то в першу чергу варто відзначити його швидкість і відмінне бачення поля: «Коли в дитинстві я грав опорного півзахисника, то для себе зазначав, що у мене добре працює голова. Мені не складає труднощів прийняти м'яч, проаналізувати ситуацію на полі та зробити правильний хід. Грати головою, так би мовити...».

Крім того, номінальний лівий оборонець «Динамо», який при необхідності може зміститися на протилежний фланг, постійно націлений на чужі ворота, загострюючи гру в штрафному майданчику не лише прострілами та навісами з флангу, але будучи також серйозною загрозою суперникові при стандартах.

Незважаючи на свою гарячу грузинську кров і природну запальність, на полі Бадрі є досить коректним футболістом, за два з половиною сезони «зібравши» колекцію лише із шести «гірчичників». Червоних карток в його активі взагалі немає.

Не зупинятися в рості

Як і у багатьох молодих футболістів, у Бадрі є гравці-зірки, на яких він прагне бути схожим. Найбільші симпатії українця на стороні лівого захисники «Реала» Фабіо Коентрау, який, до речі, є і партнером динамівця Велозу в збірній Португалії.

«Я звернув на нього увагу, коли дивився якийсь матч збірної Португалії. Хлопці підказали, що це гравець із «Реала», а потім я почав спостерігати за ним пильніше».

У молодіжній команді «біло-синіх» талановитий захисник по праву є одним із стрижневих гравців, провівши у поточному чемпіонаті всі 18 матчів (17 в основі) і забивши один гол.

Залишається сподіватися, що Акубардія продовжить прогресувати, адже не випадково він вже викликався до першої команди, а саме потрапив у заявку на матч 13 туру чемпіонату України 2012-13 з «Іллічівцем». В «Динамо» у нього для цього є всі можливості.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер