«Аякс» – завсідник Юнацької Ліги УЄФА

«Аякс» – завсідник Юнацької Ліги УЄФА

Сезон 2013/14
Результат: груповий турнір

У групі H «Аякс» потрапив до однієї групи з іспанською «Барселоною» (майбутній переможець турніру), італійським «Міланом» та шотландським «Селтиком». Голландці провели у групі п'ять матчів (виїзний із «Міланом» було скасовано через поганий стан газону), у чотирьох із них поступившись та лише в одному відсвяткувавши перемогу. Цей історичний момент настав у домашній грі з «Селтиком», голландці перемогли 2:1, обидва м'ячі на рахунку Анвара Ель-Газі (згодом виступав за першу команду «Аякса», збірну Голландії, зараз гравець французького «Лілля»). За підсумками турніру «Аякс» посів у групі останнє, четверте місце.

Сезон 2014/15
Результат: 1/8 фіналу

Як і в попередньому сезоні, у групі жереб звів «Аякс» із іспанською «Барселоною», а також із французьким ПСЖ та кіпрським АПОЕЛем. Амстердамський клуб блискуче провів груповий раунд, у шести іграх чотири рази перемігши та двічі зігравши внічию, із загальною різницею м'ячів 19:7. Особливо вражаюче виглядають дві перемоги над ПСЖ 6:1 та 6:3. А ось у 1/8 фіналу удача відвернулася від «Аякса». Матч із італійською «Ромою» в основний час завершився 0:0, в серії пенальті італійці виявилися сильнішими 6:5.

Відзначимо скорострільність найкращого бомбардира «Аякса» Закарія Ель Азоузі - марокканець, провівши на полі лише 188 хвилин, забив 6 м'ячів. Зараз нападник на правах оренди виступає у празькій «Спарті».

Сезон 2015/16
Результат: 1/4 фіналу

Уперше «Аяксу» довелося йти в турнірі по шляху національних чемпіонів, і вийшло доволі успішно. У першому раунді було переможено німецький «Шальке 04» 3:2 та 2:0, у другому раунді російський «Спартак» 3:0 та 2:1, а в стиковому матчі іспанську «Севілью» 3:1. У 1/8 фіналу «Аякс» переміг французький «Ліон» 3:0. Переможну ходу амстердамців у 1/4 фіналу зупинив майбутній чемпіон турніру, англійський «Челсі» 0:1.

Сезон 2016/17

Ставши чемпіоном Голландії в турнірі U-19, «Аякс», як і роком раніше, в першій частині ЮЛ УЄФА виступав серед переможців чемпіонатів своїх країн. І знову цю стадію команда Арона Вінтера пройшла просто блискуче: в першому раунді перемігши ісландський «Брейдаблік» 3:0 та 4:0, у другому раунді грецький ПАОК 2:0 та 2:1. У 1/16 фіналу «Аякс» вибив із турніру італійський «Ювентус» 2:0. Найращим бомбардиром команди є Кай Сірхейс, який забив 6 із 13 м'ячів команди. Також відзначимо, що в півзахисті виступає Джастін Клюйверт (на фото, в ЮЛ УЄФА провів 4 матчі, забив 1 м'яч), син знаменитого футболіста Патрика Клюйверта.

Підсумки

За чотири сезони виступів у Юнацькій Лізі УЄФА «Аякс» провів 24 матчі, у 16 перемігши, у 3 зігравши внічию та у 5 поступившись. Що цікаво, з кожним роком амстердамці покращують результати, на даний момент найкращим показником є ​​вихід до 1/4 фіналу в сезоні 2015/16.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер