Ateitis Cup. «Динамо» U10 перемогло «Šiauliai» та зустрінеться з «Феєноордом» (+ВІДЕО)

Ateitis Cup. «Динамо» U10 перемогло «Šiauliai» та зустрінеться з «Феєноордом» (+ВІДЕО)

Підопічні Володимира Анікєєва та Олександра Стужука боротимуться за 17-32 місця. Зазначимо, специфіка турніру така, що кожен учасник на груповому етапі проводить усього два матчі, тому жодна осічка не припустима. А «Динамо» поступилося ФШМ «Мінськ» і стало другим у своєму тріо. Оскільки боротьбу за перше місце і головний трофей продовжують лише переможці своїх груп, а їх усього 16, то динамівці зможуть поборотися лише за 17-те місце на турнірі.

Першим суперником киян на цьому етапі стала естонська «Флора» (Таллін). Після нетривалої розвідки динамівці почали все ближче підбиратися до воріт суперника. Спочатку Гребельник із гострого кута пробив у площину – воротар пропустив м’яч під собою. Одразу ж рахунок ударом справа подвоїв Цибульський, а через хвилину він же записав на свій рахунок дубль, пройшовши по своєму флангу та забивши схожий м’яч. Розгром суперника продовжив Джежело, скориставшись передачею Гребельника та здорово пробивши з розвороту в оточенні захисників естонців - 4:0.

Другий тайм теж пройшов за переваги нашої команди – кияни не залишали половину поля «Флори». У них було ще вдосталь хороших можливостей, щоб відзначитися, але удар Варшицького заблокували захисники, а зі спробою Бабчука впорався воротар. Тож у другому таймі команди не забивали.

Наступним суперником «Динамо» U10 на міжнародному турнірі Ateitis Cup став англійський «Манчестер Сіті», який  у своїй групі теж посів друге місце, а в першому стиковому матчі переграв ФК «Мінськ» 5:1.

Гра вийшла насиченою на події, цікавою та результативною. Підопічні Володимира Анікєєва та Олександра Стужука розпочали гру дуже активно, і вже на 2-й хвилині вийшли уперед: Цибульський поборовся до кінця, пройшов кількох захисників та вразив ціль. Але вже через хвилину англійці відновили рівновагу. Вони виконали три  кутових удари поспіль, і останній з них виявився результативним: гравець суперника у боротьбі із нашими футболистами пробив по воротах – м’яч рикошетом від стійки злетів у сітку. Скоро після цього Гребельник мав шанс відзначитися: він стрімко прорвався по лівому флангу та цілив у дальній кут – воротар у стрибку дістав м’яч.

У цілому, у першому таймі на полі було багато боротьби, адже ніхто не хотів поступатися. Та останнє слово залишилося за нашими хлопцями: незадовго до свистка на перерву Цибульський чудовим дальнім ударом вивів свою команду уперед.

У другому таймі кілька разів довелося вступати у гру нашому воротарю Дишлевому, і він не підвів. Після цього команди ледь не кожну свою атаку завершували взяттям воріт: спочатку перевагу українців точним ударом збільшив Бабчук, одразу ж англійці один м’яч відквитали, але у середині тайму наша команда зусиллями того ж Бабчука забила четвертий м’яч. Останні хвилини виявилися напрочуд драматичними, адже спочатку «Манчестер Сіті» скоротив відставання до мінімуму, а згодом Бабчук оформив хет-трик та зняв питання про переможця – 5:3.

Після перемоги над англійським «Манчестер Сіті» 5:3 «Динамо» U10 провело ще один поєдинок у другий ігровий день. Цього разу підопічні Володимира Анікєєва та Олександра Стужука зустрілися із литовською командою FA «Šiauliai», яка на попередньому етапі з мінімальним рахунком 1:0 обіграла шведський «Лідінго» (Стокгольм). Поєдинок вийшов результативним та вдалим для нашої команди, хоча, саме українці пропустили першими.

Обидві команди розпочали гру агресивно, без розкачки: спочатку литовці завдали кілька небезпечних ударів по воротах киян, а у відповідь Цибульський пробив з гострого кута у руки воротарю. Після цього кияни пропустили небезпечний випад суперника, який завершився взяттям воріт. Та радів суперник недовго, адже вже через пару хвилин Джежело точним ударом по центру відновив рівновагу, а Лозинський красивим дальнім ударом вивів «Динамо» уперед. Після атаки другим темпом мав нагоду відзначитися Вовченко, до якого відскочив м’яч після попередніх спроб, але удар вийшов несильним, і воротар впорався. А ось Цибульському пощастило більше: прорвавшись правим флангом, Марк влучно пробив повз воротаря – 3:1.

У другому таймі четвертий м’яч потужним ударом забив Варшицький, а п’ятий записав на свій рахунок Бабчук, який виграв боротьбу у суперника та реалізував вихід сам-на-сам із воротарем. Хорошу можливість для взяття воріт мав Шамін, але трохи схибив. Як видно, перевага нашої команди була явною та відчутною. Розгром суперника продовжив Варшицький, а остаточний рахунок встановили суперники – 6:2.

Завтра, 1-го грудня, «Динамо» U10 проведе заключний матч на міжнародному турнірі Ateitis Cup. Суперником наших хлопців стане «Феєноорд» (Роттердам), який переміг команду «Spartak City Football» (Москва). Початок зустрічі о 10.05.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер