Арт-виставка «Легенди «Динамо» на НСК «Олімпійський»

Арт-виставка «Легенди «Динамо» на НСК «Олімпійський»

Відзначимо, що ювілейні заходи не зводяться до грандіозного одноденного шоу. Починаючи від січня, цього року проводяться різноманітні акції, конкурси, зустрічі футболістів та ветеранів клубу з уболівальниками, спільні перегляди ретро-матчів та багато іншого.

Приємні сюрпризи підносять Клубу й самі вболівальники. Столичні художниці Лоліта Кочура та Ірина Манохіна підготували серію робіт «Легенди «Динамо», на яких у оригінальному стилі зобразили найвідоміших динамівців. Роботи вже виставлені у клубному музеї «Динамо» (Київ) на НСК «Олімпійський», від сьогоднішнього дня побачити їх можуть усі бажаючі. Більше про проект розповіла його авторка та натхненниця Лоліта Кочура.

- Зараз ми представили першу серію художнього проекту «Легенди «Динамо», виконаного у стилі поп-арт. У цьому блоці ми спробували зобразити найбільш знакових персон нашого клубу - це, в першу чергу, Валерій Лобановський, у статусі тренера та в молоді роки, й, звичайно ж, наші володарі «Золотих м'ячів» Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко. Також представлені нинішній тренер «Динамо» Сергій Ребров та керівники - брати Григорій та Ігор Суркіси.



- Чому вас надихнув на створення серії робіт ювілей ФК «Динамо»?

- Ми живемо в непростий, але дивовижний час! 90 років такий великий термін, це так грандіозно! Ми часто буваємо на футбольних матчах «Динамо» та кожного разу відвідування стадіону стає схожим на невеличке свято. Останнім часом помічаємо, що й футбольні вболівальники та гравці команди дещо втрачають інтерес до подій. Я не відчуваю тієї енергетики на трибунах, яка була присутня ще років десять тому. Коли почула про 90-річчя клубу, мені прийшла дивовижна ідея - привнести у спорт живі, яскраві фарби та нагадати вболівальникам, що футбол це яскраве уявлення, яке можна, в тому числі, зобразити на полотні. Також хотілося надати можливість нагадати футболістам «Динамо», в якому легендарному клубі вони грають. Що всі ми чекаємо від них нових досягнень, цікавих моментів на футбольному полі, інтригуючої гри.



- За яким принципом зображували героїв та чи буде продовження?

- Перебрали та переглянули величезну кількість знімків, фрагментів, сюжетів. Хотілося показати динаміку та яскравість гри. Звичайно ж, хочемо продовження, тому що проект дуже позитивний та емоційний. У наступних серіях плануємо попрацювати над деякими зараз живими й не менш легендарними особистостями клубу та сучасними футбольними сюжетами.


 
- Розкажіть про себе, як давно займаєтеся живописом, чи були раніше подібні виставки?

- Живописом займаюся років п'ять-шість... Але я - аматор! Основна моя робота - фінанси у ПРАТ СК «АРМА». Я би не впоралася з таким грандіозним проектом без своєї приятельки, професійної художниці Ірини Манохіної, якій три роки тому у зв'язку з військовою ситуацією довелося виїхати разом із дітьми з Донбасу. Нас звела доля, й я їй запропонувала взяти участь своїми знаннями, вміннями та талантами у цьому проекті. Мені здається, нам вдалося, але судити та оцінювати буде публіка. Ми з Іриною й раніше виставляли свої роботи, брали участь у виставках, маємо нагороди та дипломи. Але перед спортивною тематикою постали вперше, й отримали від цього процесу величезне задоволення. Такого ж відчуття щастя та задоволення я бажаю всім уболівальникам ФК «Динамо», його гравцям та колективу клубу.

Художня виставка «Легенди «Динамо» відкрита для відвідувачів щодня без вихідних з 10:00 до 20:00 за адресою вул. В.Васильківська, 55.

Ласкаво просимо!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер