Артем КРАВЕЦЬ: «У матчі проти «Металіста» все в наших руках»

Артем КРАВЕЦЬ: «У матчі проти «Металіста» все в наших руках»

Форвард, зголоднілий за справжньою грою, провів матч проти полтавської «Ворскли» на високому рівні, залишивши враження гравця, який здатний ще серйозно додати, особливо при завершенні атак.

В ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ)він розповів про те, як складалася гра, та про підготовку команди до наступної зустічі проти «Металіста» в Харкові:

- На першу гру чемпіонату ми дуже чекали. Особисто я дуже скучив за футболом, хотілося грати. Вважаю, важливішим є не те, що ми виконали, а що ні, а те, що досягли результату та здобули три очки. Звичайно, сама гра вийшла трохи нервовою, погано, що не вдалося забити другий м'яч, інакше можна було б під кінець грати спокійніше. Але, повторюся, головне, що перемогли.

- Чому не вдалося забити другий м'яч? Підвела реалізація?

- Гадаю, саме вона, в одного мене була купа моментів, та й в інших хлопців теж. Шансів було більш ніж достатньо, щоб забити другий м'яч.

- Напевно, для вас важливо забити перший м'яч, а потім би все пішло, як по маслу другий, п'ятий, десятий?

- Так, я теж так гадаю. Кожному гравцю, тим паче нападнику, важливо забити перший м'яч, щоб з'явилася впевненість, а далі все піде само собою.

- Чи вплинула поразка від «Шахтаря» в Суперкубку на моральний настрій футболістів та гру з «Ворсклою»?

- Якщо чесно, не думаю. Суперкубок – окремий матч, а чемпіонат – зовсім інший турнір. Ми дуже серйозно налаштовуємося саме на перемогу в чемпіонаті України, це наше головне завдання. Тому не можна втрачати очок у жодній грі, ми просто не можемо собі цього дозволити. Тим паче, в домашніх. Тому, повторюся, настрій у команди був дуже хорошим, усі виклалися на полі по максимуму, на всі 100%.

- У минулому поєдинку ви вийшли на заміну наприкінці гри, а в неділю провели весь матч на полі. Чи відчуваєте довіру збоку Реброва, що він розраховує на вас, як на гравця основного складу?

- Так, відчуваю, що Сергій Станіславович мені довіряє, це приємно й радує мене. Хочу подякувати йому за це. Буду намагатися робити все можливе, щоб виправдати цю довіру, щоб тренер переконався, що не дарма на мене розраховує.

- Сергій Ребров відносно нещодавно очолив команду, провів із нею збори. Ви вже повністю розумієте його вимоги, те, якою він хоче бачити гру команди?

- Вважаю, багато хто вже добре розуміє тактичний план нашої гри, те, як ми маємо грати, в яких моментах хто куди має відкриватися тощо. Але, безумовно, на 100% усі деталі, напевно, ми за такий нетривалий період часу ще не встигли опанувати, ще не до кінця все вдається у футболістів. Але це можна виправити, сподіваюся, з часом все буде змінюватися лише на кращий бік.

- Вам приємно, що останнім часом грає більшість наших хлопців, українців: Рибалка, Калитвинцев, ви, Макаренко...?

- Так, звичайно. Але всім хлопцям, у першу чергу, необхідно виправдовувати довіру та нести відповідальність, яка на них покладена. Гадаю, чим більше українців у складі, тим краще.

- Наступна зустріч у «Динамо» з «Металістом» на виїзді у Харкові. Чи важкою буде гра з бронзовим призером минулого чемпіонату?

- Звичайно, «Металіст» недарма в минулому сезоні посів третє місце – це, справді, дуже хороша команда. Хоч у них й існують певні проблеми, про які ми чули, але все одно колектив у них дуже пристойний, із хорошими гравцями, й нам буде нелегко. Але все в наших руках. Тренери обов'язково підкажуть нам, як проти них грати. Якщо ми будемо діяти на повну силу, виконаємо установку, то нам буде до снаги переграти «Металіст».

- В якому режимі команда готується до гри з харків'янами? У вас зараз тижневий цикл?

- У понеділок у футболістів, які грали проти «Ворскли», було відновлення, а ті, хто не брали участі в матчі, отримали інтенсивну роботу на тренуванні з хлопцями з молодіжного складу. У вівторок у нас вихідний день, а потім тижневий цикл: спочатку два тренування на день, потім одне  й виліт до Харкова.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер