»Арсенал» – «Динамо» – 0:2. Два з двадцяти

»Арсенал» – «Динамо» – 0:2. Два з двадцяти

Другий місяць провідні футболісти «Динамо» грають двічі на тиждень, але це не заважає команді Юрія Сьоміна додавати від матчу до матчу. Повернувшись з національних збірних своїх країн, динамівці для підготовки до матчу з «Арсеналом» мали лише один повноцінний день – п'ятницю. Цього виявилося цілком достатньо, щоб у суботу ввечері в ролі «гостей» вийти на поле стадіону імені Валерія Лобановського і в красивому стилі перемогти «Арсенал» - 2:0.

Звітний матч став для «Динам» рекордним у нинішньому сезоні за кількістю створених моментів. Приблизно кожні п'ять хвилин по воротах Деонаса динамівці завдавали ударів, але м'ячі, немов заворожені, летіли в руки голкіперу або поряд з штангою. Подібне марнотратство нападників і півзахисників не може не насторожувати, особливо напередодні матчів Ліги чемпіонів. Там ніхто не дозволить влаштовувати подібні фестивалі біля своїх воріт.

Другий матч поспіль місце у воротах тренери довірили Станіславу Богушу. У грі із запорізьким «Металургом» в кіпера роботи було небагато, а от «Арсенал» провів кілька небезпечних контратак, які закінчувалися ударами. Особливо старався Закарлюка. Богуш відзначився холоднокровністю і зваженістю, правильно обираючи місце і вчасно йдучи на перехоплення. За проведеним часом висновки робити рано, але якщо Станіслав і надалі гратиме «на нуль», у Шовковського з'явиться гідний конкурент. Втім, враховуючи прихильність Сьоміна до стабільності складу, на даний момент першим номером в команді є Богуш. І щоб витіснити колегу з воріт, Шовковському, судячи з усього, доведеться прикласти немало зусиль.

Після десяти стартових матчів сезону в «Динамо» чітко виділилася група гравців, яка забиває м'ячі. Враховуючи универсалізм виконавців, в команді завершити атаку може кожен. Але у квартету Бангура, Мілевський, Алієв і Гіоане це виходить набагато частіше, ніж в інших. У перших матчах виконував соло Мілевський, а зараз у лідери рветься Бангура. Ісмаеля в останніх матчах не зупинити. П'ять м'ячів у чотирьох поєдинках, плюс гол за збірну Гвінеї у ворота Кот д’Івуара. Пам'ятається, перед початком минулого, дебютного для себе, сезону Бангура пообіцяв забити двадцять м'ячів. Присутні сприйняли це із посмішкою, мовляв, і не таке нам говорили «зірки». Але Ісма слово стримав, «набивши» в сезоні 2007/08 21 м'яч! Цікаво дізнатися, яку планку гвінеєць ставить на нинішній футбольний рік? Судячи зі старту, ніяк не меншу, ніж на попередній.

Перемога над «Арсеналом» напередодні Дня Незалежності стала хорошим подарунком для вболівальників «Динамо». Із не меншою радістю присутні на стадіоні глядачі зустріли повідомлення про поразку «Шахтаря» в Полтаві. Тепер команда Сьоміна випереджає гірників на сім очок і впевнено дивиться на самий верх таблиці, де одноосібно лідирує інший донецький клуб – «Металург».

А зараз усі думки динамівців і їх уболівальників оптимістично налаштовані на найближчу середу. Після чотирнадцятирічної перерви до Києва приїжджає московський «Спартак», у поєдинку з яким «Динамо» готово в черговий раз кваліфікуватися до Ліги чемпіонів.
 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер