»Арсенал» – «Динамо»: як це було

»Арсенал» – «Динамо»: як це було

Київський «Арсенал» за дев'ять років виступів на вищому рівні не здобув жодної перемоги над «Динамо». У 19-ти матчах, які команди провели за цей час у чемпіонаті України, на рахунку «Динамо» 16 перемог та лише три поєдинки не визначили переможця. На кожен забитий м'яч «канонірів» «Динамо» відповідало чотирма своїми (різниця – 44:11).

Примітно, що «Арсенал» результативніший у «виїзних» матчах – на рахунку «канонірів» десять м'ячів у ворота «Динамо». Хоча поняття «виїзний матч» для «Арсеналу» доволі умовне. На зорі свого існування «каноніри» грали на не чужому для «Динамо» НСК «Олімпійський», а останнім часом команди проводили поєдинки на стадіоні імені Валерія Лобановського.

Найпопулярніший рахунок у матчах «Динамо» та «Арсеналу» – 1:0. Такий результат фіксувався п'ять разів. У найрезультативніших же матчах між командами забивалося по сім м'ячів – 6:1 у сезоні 2003/2004 та 5:2 в сезоні 2006/2007.

Частіше за всіх у воротах «Арсенала» розписувався Валентин Белькевич – на його рахунку шість м'ячів. В активі білоруського легіонера також єдиний хет-трик у протистояннях «Динамо» та «Арсеналу» (сезон 2003/2004). У складі «Арсеналу» найбільш результативним є Сергій Закарлюка, який нині виступає за «Ворсклу», із чотирма влучними ударами.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер