«Арсенал» – «Динамо»: дербі із шестирічною історією

«Арсенал» – «Динамо»: дербі із шестирічною історією

«Арсенал» проти «Динамо», «Динамо» проти «Арсеналу». Дві київські команди, отже – київське дербі. Дуель з «Динамо» – найнеприємніша для «Арсеналу». У протистоянні з динамівцями за шість років (саме стільки існує київський клуб) «каноніри» не змогли здобути жодної перемоги, в 13-ти матчах зігравши лише тричі внічию. Різниця м'ячів при цьому також вражає – 8:29 на користь «Динамо».

У «домашніх» же матчах (поняття «домашній» для «Арсеналу» достатньо розпливчасте. Ось і майбутній поєдинок 6-го туру з «Динамо» «каноніри» проведуть на... стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського) «Арсенал» і взагалі спромігся лише на один гол у ворота «Динамо». Втім, цей гол не допоміг «канонірам» уникнути розгрому 1:6 (сезон 2003/2004).

Найпопулярніший рахунок у матчах «Динамо» і «Арсеналу» – 1:0. Такий результат фіксувався чотири рази. А в найрезультативніших матчах між командами забивалося по сім м'ячів – 6:1 в сезоні 2003/2004 і 5:2 в сезоні 2006/2007.

Більше всіх у ворота «Арсеналу» забили Валентин Белькевич (6 голів) і Максим Шацьких (5 м'ячів). На рахунку Белькевича також єдиний хет-трик у протистоянні «Динамо» і «Арсеналу» (сезон 2003/2004). У складі «Арсеналу» найбільш результативним є Сергій Закарлюка із трьома результативними ударами.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер