Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Шовковський довірив нам справу реваншу»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Шовковський довірив нам справу реваншу»

- У 99-му тобі було десять років. Ти пам‘ятаєш ту гру?

-  Звичайно, я дивився матч, переживав, бо дуже хотів, щоб українці перемогли. А вже тепер розмовляв про цю гру з Олександром Шовковським та Сергієм Станіславовичем Ребровим. Вони досі пам’ятають ті матчі й помітно, що в них залишилися переживання від поразки. Це був сильний удар по футбольному честолюбству. Всі думали, що Україна переграє словенців та спокійно вийде до фіналу Євро-2000. Але футбол  тим і цікавий, що тут є сенсації та несподіванки. Гравцям, багато з яких уже стали тренерами, не вдалося пройти цей бар‘єр. Сподіваємося, ми зможемо це зробити.

-  Ребров та Шовковський давали тобі певні настанови перед іграми зі Словенією? Можливо, побажали взяти реванш за ту давню поразку?

- Я із Сашком жартував. Мовляв, можливо, до збірної повернешся, словенці  будуть у шоці, що ти досі граєш, показуючи такий високий рівень виконання. Він посміявся, сказавши, що вже точно не буде повертатися. Каже, що нам довіряє справу реваншу. Але від 99-го минуло вже багато часу, футбол не стоїть на місці. Це вже зовсім інше покоління гравців. Тому на першому плані все ж не реваншистські настрої, а бажання потрапити на чемпіонат Європи. Незалежно від суперника,  ми маємо вирішити це завдання. На мою думку, з тими гравцями, що є в нас, ми заслуговуємо грати на Євро.

-  Додає надії той факт, що з усіх попередніх «плей-офів» ми ще не грали у Львові…

- Потрібно перервати цю невдалу серію. Колись це обов’язково станеться й, сподіваюся, це станеться найближчим часом. У Львові завжди потужно підтримують. Не маю сумнівів, що стадіон знову буде заповнений вщерть, а  ми віддамо всі сили, щоб потішити всіх уболівальників - не лише тих, які будуть на стадіоні, а й тих, які дивитимуться матч на телебаченні, адже їх удвадцятеро більше. Ми гратимемо для всієї нашої країни, щоб потішити земляків таким турніром, як Євро.

Психологічно не тисне той факт, що Україна поки у «плей-оф» не перемагала?

- Ні, абсолютно. Як на мене, це просто збіг обставин. Ці матчі грали різні покоління гравців. Якби я сам програв 5 «плей-офів», тоді, можливо, виникнув би комплекс. Я же брав участь лише в одному, тому,  впевнений, що ми зламаємо цю прикру традицію й у нас розпочнеться нова ера. Найголовніше - потрібно виграти в першому матчі: хороша перевага дозволить спокійно їхати в гості. Звичайно, це не означає, що в такому разі справу буде вирішено. Протистояння складається з двох матчів. А в нас уже був негативний досвід, який не варто повторювати.

www.ffu.org.ua

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер