Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Я впевнений, що Тайсон навмисно хотів завдати мені травми»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Я впевнений, що Тайсон навмисно хотів завдати мені травми»

Поєдинок, в якому зустрічалися найсильніші команди країни, виявився зіпсованим людиною, функції якої спочатку передбачали дати можливість суперникам у чесній боротьбі визначити найсильнішого.

Експерти нарахували з півдюжини сумнівних рішень Віктора Швецова, а ми зупинимося на одному з них, що стався на 77-й хвилині зустрічі. Гравець «Шахтаря» Фреда Барселлос або простіше Тайсон високо піднятою ногою цілеспрямовано вдарив динамівця Андрія Ярмоленка, що залишилося непоміченим ані арбітром Швецовим, ані його помічниками.

Капітан «біло-синіх» лише за допомогою лікарів залишив поле, попросивши заміну. Проведене оперативне обстеження показало всю серйозність ситуації.

«В Андрія забиття м'яких тканин правого стегна, також у нього обширна гематома та багато подряпин. Також у нього забиття пахової області з глибокими подряпинами, забиття живота в області прямих м'язів із глибокими подряпинами», – констатував лікар «Динамо» Леонід Миронов.

Увесь понеділок Андрій Ярмоленко перебував у розпорядженні лікарів. Спочатку динамівських на клубній базі в Кончі-Заспі, а потім в одній зі спеціалізованих клінік.

- Я впевнений, що Тайсон спеціально хотів завдати мені травми, – розповідає Андрій про той момент. – У боротьбі за м'яч він піднятою ногою «протягнув» шипами по животу та стегну.

- Чи одразу зрозуміли, що це серйозно?

- Скільки граю у футбол, такого різкого болю не пригадаю. Коли лікарі надали допомогу, зрозумів, що продовжити грати не зможу. Відразу попросив заміну, щоб не залишати команду в меншості.

- Чи вибачився суперник, адже, на відміну від арбітра, він розумів, що зіграв поза правилами?

- Окрім посмішки на його обличчі, нічого не побачив. Навпаки, бразильці один-одного поплескали по голові. Особисто до мене й після матчу ніхто не підходив, ніхто не вибачався.

- Наскільки зараз обмежені ваші рухи? Що кажуть лікарі стосовно термінів відновлення?

- Болять м'язи, важко ходити. Поки лікарі терміни одужання не називають.

P.S. Результати УЗД показали контузійне розтрощення м'язових волокон у проекції прикріплення прямого м'яза правого стегна, багато гематом, імбібіцію м'язової маси кров'ю, значне збільшення пахових лімфатичних вузлів. Орієнтовний термін відновлення – близько двох тижнів.



© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер