Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Особливу увагу потрібно приділити Віді»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Особливу увагу потрібно приділити Віді»

Після ранкового тренування перед вильотом збірної України в Австрії для підготовки до поєдинку відбору на ЧС-2018 проти Хорватії з кореспондентом КОМАНДЫ1 поспілкувався півзахисник синьо-жовтих Андрій ЯРМОЛЕНКО, який у матчі 22-го туру з Чорноморцем перервав свою безгольову серію в першості країни, що тривала 442 хвилини.

— Андрію, забивши вчора гол, скинув психологічний вантаж?

— Забивати завжди приємно. Сподіваюся, що цей гол додасть упевненості не лише мені, але й Динамо. Постараюся й у наступних поєдинках засмучувати суперника.

— А наступний матч — ключовий для збірної України.

— Я не вважаю, що він ключовий. За перемогу над Хорватією дають такі ж три очки, як і за виграш у інших команд. Після гри в Загребі потрібно буде подолати ще половину дистанції групового раунду. Хоча, звичайно, ми чудово розуміємо силу балканської збірної. Тим не менш, ми теж не в тім'я биті, тому їдемо в гості за перемогою, а як усе складеться, дізнаємося пізно ввечері 24 березня.

— У деяких українських виконавців практично немає ігрової практики. Це мінус для "синьо-жовтих"?

— Як сказати. Безумовно, погано, що хлопці не грають, можливо, вони вже скучили за емоціями. Але справа в тому, що на одну гру можна зібратися, клас футболістів нашої збірної цьому посприяє.

— Хорватія — фаворит зустрічі?

— У букмекерів — можливо. Але це ще нічого не значить. Ми поважаємо суперника, але аж ніяк не боїмося. Так, у хорватів багато гравців високого рівня, але збірна України не їде до Загребу відбиватися, ми хочемо показати якісний футбол. Дуже сподіваюся, що нам це вдасться.

— Кого вважаєш лідером картатих?

— Я би виокремив трьох центральних півзахисників в особі Луки Модрича, Івана Ракітича та Матео Ковачича. Вони чудово контролюють м'яч, грають із головою. Також хороший і Маріо Манджукич, який може створити момент із нічого. Під час розіграшу стандартних положень біля наших воріт варто приділити особливу увагу й Віді.

— Із Домагоєм обговорювали майбутній матч?

— Хіба що жартома. Не ділилися секретами (посміхається).

— Ти вивчав можливості своїх опонентів на фланзі, зокрема, Йосипа Пиварича та Івана Стрінича?

— Ні. В Австрії у нас буде достатньо часу, щоб тренери показали нам усе, що зібрали про хорватських футболістів.

— Ти готовий підтвердити статус лідера нашої збірної?

— Обіцяю зробити все, що буде в моїх силах.

www.zbirna.com

* фото А. Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер