Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Цікаво буде зіграти з «Валенсією»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Цікаво буде зіграти з «Валенсією»

- Настрій відмінний! Із хлопцями давно не бачилися, вже скучили один за одним, тож зараз багато емоцій. Хочеться вже тренуватися!

- Олег Блохін поставив певні плани перед командою на вчорашній нараді?

- Звичайно. Він сказав, що потрібно боротися за перше місце, і я думаю, що ми всі з ним погоджуємось. Усі готові їхати на збори та працювати.

- На що буде робитися головний акцент під час цього збору?

- Думаю, це не нове, що на перших зборах завжди закладається фізика. Напевно, будемо багато бігати.

- Вважається, що саме тому перші зимові збори футболісти не люблять найбільше...

- Я знаю мало футболістів, які люблять просто бігати. Але це також необхідно для нашої професії.

- Андрію, як для вас особисто пройшов медогляд? Вага в нормі?

- Та мені надлишок ваги не притаманний. Навпаки, я навіть скинув 500 грамів, тож у мене з вагою все начебто нормально. Та й я питав у всіх лікарів, яких проходив, – слава Богу, все чудово, здоровий!

- Як відпочив? Чи вдалося набратися моральних та фізичних сил на сезон?

- Якщо чесно, скучив за грою, набридло вже лежати на дивані, відпочивати, хотілося якомога скоріше почати тренуватися.

- Як сприйняли результати жеребкування Ліги Європи, де суперником «Динамо» буде «Валенсія»? Здивувалися або засмутилися?


- У нас є Кравець, тож чого нам засмучуватися?! (посміхається) Хороша команда, цікаво буде з ними зіграти.

- Чи дивилися ви вчорашній матч «Валенсії» з «Атлетико»? Що можна відзначити у грі команди? Це прохідний суперник для «Динамо»?


- Скажу чесно, багато ігор за їхньої участі я не дивився, але знаю іспанський чемпіонат, де всі команди люблять грати із м'ячем, комбінувати. Поки можу лише це сказати, але, думаю, що ближче до гри ми вже детальніше вивчимо їхні сильні та слабкі якості.

- Наприкінці першої частини було багато розмов про можливу відставку Олега Блохіна. Всі чекали рішення Ігоря Суркіса. Як ви сприйняли, що Олег Володимирович залишається на своїй посаді?

- Я можу говорити лише за себе. Я із задоволенням працюю з Володимировичем. Ми з ним завжди знаходимо спільну мову. Звичайно, я радий, що він залишився, але всі ми розуміємо, що в майбутньому потрібно показувати більш переконливі результати.

- Що зараз є головною метою для «Динамо» – просунутися якомога далі в Лізі Європи або перше місце в чемпіонаті, якого вже давно чекають та вимагають уболівальники?

- Я думаю, що й те, й інше, однаково важливе. Жодних пріоритетів ми перед собою не ставимо. Я думаю, що можна одночасно показувати хороші результати й у чемпіонаті, й у Лізі Європи. Не буду робити якихось гучних заяв про те, що точно вийдемо до фіналу або півфіналу. Потрібно проходити найближчого суперника й дивитися далі.

- Останнім часом уболівальники частіше скаржаться не на результати, а на якість гри команди... Чи бачите ви якісь зміни на краще в цьому аспекті?

- Так, ось ми вчора повернулися з відпустки, вийшли на пробіжку й я побачив, що якість гри змінилася (сміється). А якщо серйозно – будемо працювати, тренуватися, щоб уболівальникам не доводилося скаржитися. Ми ж теж не хочемо засмучувати вболівальників своєю грою. У ті півроку, коли прийшли новачки, було важкувато. А тепер ми знаємо один одного краще, зараз вони пройдуть із нами перші збори. Вони вже зрозуміли, що від них вимагається, й думаю, що цього року вже будемо грати краще.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер