Андрій Шевченко: «У нас попереду важкі матчі»

Перемогу «Динамо» в непростому матчі проти «Оболоні» приніс вирішальний удар Андрія Шевченка. Після гри нападник хоч і виглядав утомленим, але погодився поспілкуватися з журналістами. Андрій не тільки прокоментував минулу гру й поділився своїми роздумами з приводу майбутнього матчу з «Інтером» у Лізі чемпіонів, але й жартома назвав головного тренера «Оболоні» найкращим гравцем.

- Прохідних матчів не буває. «Оболонь» дуже добре захищалася, у «Динамо» було багато нереалізованих моментів. Якби ми їх всі використали, гра була б уже зовсім іншою. Але головне те, що перемогли.

- «Оболонь» грала практично другим складом, ви цього очікували?

- Ви знаєте, ми очікували, що «Оболонь» буде захищатися і добре й компактно грати. Все ж таки я давно знаю Юрія Максимова, і хотілося б йому зробити комплімент за те, що його команда дуже добре виступає. Було приємно бачити його роботу, незважаючи на те, що в них не грав основний склад.

- Команда здобула нелегку перемогу, але найскладніше ще попереду – виїзні поєдинки з «Інтером», «Дніпром» і «Шахтарем»…

- Так, на нас чекають важкі ігри. У цій ситуації важливо вигравати матчі навіть за не дуже хорошої гри. Сьогодні був якраз один із таких поєдинків, тому претензій до жодногофутболіста не має бути.

- Сьогодні ти забив перший гол із гри після повернення до «Динамо». До цього тільки з пенальті чи зі штрафного…

- Сподіваюся, надалі буду забивати ще більше (посміхається).

- Андрію, після таких складних матчів, у тому числі й у збірній, сили на «Інтер» ще залишаються?

- За таким календарем грають усі команди Європи і найкращих чемпіонатів світу, тому я не думаю, що нам мають робити якісь поблажки. Сили ми маємо шукати в собі самі. Деякі матчі можна буде й перенести, тому що графік справді дуже напружений. Команді потрібно дати хоч трохи відпочинку, адже в нас незабаром дві гри у збірній, і ми всі чекаємо на жеребкування. Мені б хотілося відзначити, що і для збірної, і для клубу дуже важливий рейтинг. Від рейтингу залежить те, як команди виступатимуть у європейських кубках, тому це стосується кожного українського клубу. Чим більше «Динамо» буде вигравати, тим наступного року буде більше очок в України в європейському рейтингу.

- А є особливі відчуття, асоціації з Сан-Сіро?

- Досить про дежавю. То гра з «Барселоною» – дежавю, то повернення Шеви до Мілану. Для мене це вже минуле, зараз потрібно думати тільки про сьогодення. Мені не хотілося б порівнювати і згадувати деякі речі, тому що дуже багато часу минуло, потрібно налаштовуватися на цей матч серйозно й мені, й усій команді. Тому не будемо озиратися назад.

- Але ж багато вболівальників із Мілана прийдуть вболівати персонально за Шеву…

- Я гадаю, їх буде чимало, все ж таки я залишив про себе хороше враження в Італії. До мене шанобливо ставляться і, напевно, навіть трохи більше, ніж просто шанобливо. Мене багато вболівальників до цих пір люблять, я дуже вдячний їм за це. І вдячний Італії за той прийом, який мені там зробили, за роки, які я провів у «Мілані», і за пошану не тільки вболівальників Мілана, але й усієї Італії, які підтримували мене.

- Ти майже завжди забивав «Інтеру» і Буффону зокрема. Для тебе це принципово?

- Для мене кожна гра в Лізі Чемпіонів принципова. Тому що будь-який позитивний результат дасть нам більше шансів вийти з групи.

- А як вважаєш, команда вже готова морально перемагати «Інтер»?

- Це покаже футбольне поле. Скільки б ми не говорили про це, які б промови не виголошували, все це неважливо. Перш за все, кожен гравець перед матчем має сам морально підготуватися. Жоден футболіст київського «Динамо» не гірший за гравців, які виступають у західних клубах, тому все багато в чому залежить від них. У кожного з нас дуже велика мотивація, отже, майбутня гра - це хороший шанс показати себе. Потрібно ставити командні цілі, і я гадаю, за вдалого результату в нас з'являються шанси на вихід до плей-оф.

- Кого вважаєш найсильнішим футболістом в «Інтері»?

- Давайте не будемо забігати наперед. Ми тільки відіграли матч з «Оболонню», я розумію, що він був нікому не цікавим, хоча й дуже важким. А час подумати про «Інтер» буде завтра.

- Тоді залишається актуальним питання, кого ти вважаєш найсильнішим в «Оболоні»?

- (сміється) Юрія Максимова.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер