Андрій Шевченко: «Почнемо вигравати, й усе нормалізується»

Андрій Шевченко: «Почнемо вигравати, й усе нормалізується»

У рамках відкритого тренування, яке відбулося сьогодні за заміській базі «Динамо» в Кончі-Заспі, про стан справ у команді й підготовку до поєдинку з «Карпатами» розповів нападник Андрій Шевченко.

- Так, зараз для нас важкий момент, оскільки поразка від «Рубіна» стала важким ударом – для клубу, для нас, для вболівальників. Ми не пройшли казанців, через що не будемо брати участі в Лізі чемпіонів. Але це життя, із цим потрібно змиритися й дивитися вперед. На нас чекає дуже важка гра з «Карпатами», до якої всі хлопці готуються й налаштовуються дуже серйозно.

- Як оцінюєте «Літекс», суперника по Лізі Європи?

- Для нас зараз найголовніше – це гра в чемпіонаті проти «Карпат». Коли прийде черга гри з болгарським клубом, тоді будемо готуватися до неї.

- Що ви скажете з приводу ситуації із фразою на адресу Юрія Сьоміна, яку нібито чули всі глядачі під час матчу з «Рубіном»?

- Я не хочу нічого коментувати, оскільки не бачу в цьому сенсу. Розумієте, є речі, які відбуваються під час гри, і які немає сенсу навіть обговорювати. В ігровому процесі це все емоції. У нас повне взаєморозуміння й повага один до одного, що, вважаю, є найголовнішим.

- Просто ця тема затьмарила навіть сам матч...

- Мабуть, комусь потрібно було вигадати подібну історію.

- Раніше з вами подібне траплялося?

- Подібні ситуації відбуваються завжди. Є ігрові моменти і, звичайно, є присутніми емоції на полі. Хтось вирішив загострити ситуацію, але таких моментів можна знайти мільйон.

- «Карпати» поки що не здобули жодної перемоги. Цей чинник не завадить «Динамо» здобути три очки?

- Я знаю, що «Карпати» є хорошою командою і гідним суперником. Нам необхідно серйозно підготуватися, оскільки буде непростий поєдинок. Тим паче, ми граємо вдома, і хочеться якомога швидше забути цей жах, пов’язаний із поразкою від «Рубіна», повернути вболівальників на стадіон та реабілітуватися перед ними.

- Після матчу з «Рубіном» вам вдалося заснути?

- Коли команда програє, кожен намагається знайти причину в собі, нервує. Зараз необхідно швидше позбавитися від цього почуття, сконцентруватися на завтрашній грі та добре провести її, після чого можна починати думати про майбутнє.

- Гравці «Карпат» у коментарях перед матчем поводяться доволі сміливо, заявляючи, що їдуть до Києва виключно за перемогою. Такі заяви не зачіпають вас?

- Ніколи подібних проблем не мав. Я спокійний і сконцентрований на підготовці до завтрашньої гри.

- Багато пишуть про те, що в команді не дуже сприятлива атмосфера...

- Можу сказати, що атмосфера абсолютно нормальна. Якщо команда не виграє, завжди будуть шукати причини цього. Тим паче, зараз іде мова про удар по репутації клубу та гравців. Насправді в нас було кілька невикористаних моментів і безглузді помилки, які в результаті призвели до поразки. Це необхідно скоріше забути, починати вигравати, й усе нормалізується.

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер