Андрій Фартушняк: «Усі фази гри повинні бути на хорошому рівні»

Андрій Фартушняк: «Усі фази гри повинні бути на хорошому рівні»

- Ми не звертали увагу на те, що ми в будь-якому випадку були б на першому місці, суперники - на останньому. Найголовніше - що наші футболісти отримали ігрову практику, тримали себе в тонусі та в хороших фізичних кондиціях підійшли до стикових матчів.

На установці ми сказали хлопцям, що головне - аби вони були зібраними. Коли вони виходять незібраними, зростає ризик отримати травми. Добре зіграли, отримали позитивні емоції від перемоги і готуємося до стикових матчів.

- Тим не менше, перемога далася не зовсім вже й легко. За рахунку 1:0 голкіпер «Динамо» зробив сейв...

- Так, він молодець, що тримав себе в тонусі. Що не розслабився, не заснув, грав впевнено. Звичайно, якби реалізували свої моменти і забили другий м'яч раніше, було би легше.

- Перший гол - наслідок награної комбінації?

- Так, аути ми награємо. Здорово вийшло розіграти. І Микита завдяки своїм індивідуальним якостям розібрався в цьому епізоді. Що стосується другого взяття воріт, суперники намагалися зрівняти рахунок, високо пресингували, і ми здорово вибігли в контратаку.

- При організації гри на що ви робите ставку? Ви намагаєтеся завжди грати першим номером?

- Так, намагаємося грати першим номером, пресингувати, але у нас немає одного елемента, на який ми робили би ставку. Ми вважаємо, що всі фази гри повинні бути на хорошому рівні - і контратаки, і позиційна гра.

- Ваша команда блискуче провела чемпіонат. Однак перед плей-офф не можна розслаблятися, у таких матчах на виліт бувають сюрпризи ...

- Так воно і є. Це як кубкові матчі. Зовсім не як чемпіонат, де ми зіграли 10 ігор на першому етапі, 10 на другому.

- Сьогодні вашій команді допомагав Юрій Михайлів, який вже виступає за U17... Чи розраховуєте на нього в фінальних матчах?

- Він як раз за віком ще повинен виступати за нашу команду. Першу половину сезону він виступав за нас. Але у випускної групи забрали багатьох хлопців у U19, і у них був недолік кадрів. Тренери U17 просили його, і ми надали, адже ми працюємо тільки заради розвитку своїх хлопців. Але зараз у нас чотири травмованих гравця, два центральних півзахисника були дискваліфіковані, отримавши в попередній грі з четвертої жовтій картці. Тому тепер ми вже попросили, щоб нам його повернули назад.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер