Олександр Шовковський: «Узяли реванш за торішню поразку»

Олександр Шовковський: «Узяли реванш за торішню поразку»

Капітан «Динамо» традиційно надійно відстоявна останньому рубежі в матчі з «Карпатами», і, незважаючи на пропущений м’яч, зробив великий внесок до загальної перемоги.

- Коли є тижневий цикл, грати набагато легше. Команда встигає відновитися, підготуватися, щоб бути в хорошій формі. Ми працюємо над тим, щоб грати переконливо й упевнено, – все ж таки «Динамо» завжди ставить перед собою лише максимальні завдання.

- Багато хто каже, що з «Карпатами» у Львові грати дуже складно. Сьогодні ваша думка підтвердилася?


- Завжди приємно приїжджати на цей стадіон, оскільки грати перед переповненими трибунами – це величезне задоволення й велика відповідальність. Не завжди на цьому полі наші ігри виходять однозначними. Минулого року ми програли, цього разу взяли реванш. Хочу подякувати всім уболівальникам, які прийшли на матч. Гадаю, вони залишилися задоволеними видовищем й отримали задоволення. Що стосується «Карпат», можу сказати, що команда грає в дуже цікавий футбол – атакуючий, агресивний – і це не може не радувати.

- Ви обговорювали другий забитий м’яч із партерами в роздягальні?


- Мені складно робити які-небудь висновки, оскільки я перебував на іншому кінці поля. Наскільки я розумію, Вукоєвич не був «поза грою». Грати потрібно до свистка головного судді. Це те, що я можу сказати за гарячими слідами, оскільки сам епізод я ще не переглядав.

- Чи можна було уникнути пропущеного м’яча?

- На жаль, там був рикошет. Коли б не він, гадаю, я би впорався.

- Ви знаєте, що «Карпати» перервали вашу «суху» серію в цьому чемпіонаті?


- Чесно кажучи, я не стежу за подібною статистикою, це не має для мене жодного значення. Команда виграла, показала хорошу, змістовну гру й порадувала своїх уболівальників. Тепер ми готуємося до півфінального матчу чемпіонату України.

- Враховуючи те, що «Динамо» цього року не стане чемпіоном, Кубок України має особливе значення?

- «Золота» не буде лише тоді, коли його хтось виграє. А поки всі точки ще не розставлені (на жаль, кількома годинами пізніше «Шахтар» обіграв донецький «Металург», і став недосяжним для нашої команди – прим.). Динамівські вболівальники скандують «Тільки Київ, тільки перемога!», і цим усе сказано.

- Ви вийшли з роздягальні з льодом...


- Я отримав неприємний удар у середині першого тайму. Коли б не щитки, все могло закінчитися набагато гірше. Але, на щастя, все обійшлося.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер