Олександр Шовковський: «Нелогічний перший гол...»

Олександр Шовковський: «Нелогічний перший гол...»

Зайве говорити про настрій динамівців по завершенні матчу на «Олд Траффорд». Не багато з них знайшли сили відгукнутись на прохання журналістів прокоментувати гру. Одним із них був воротар команди Олександр Шовковський.

- Гадаю, у кожному матчі потрібно вміти знаходити як негативні, так і позитивні моменти. Позитивним моментом у «Динамо» була організація гри і сама гра в перші 30 хвилин. Окрім того, більшості хлопців важко висунути претензії щодо самовіддачі. Безумовно, індивідуальна майстерність наших хлопців була на порядок вища. У певній мірі це і послужило причиною нашої поразки з великим рахунком.

- Чи був у матчі момент, коли «Динамо» могло перехопити ініціативу і спрямувати хід подій у своє русло?

Ми розраховували грамотними діями в обороні змусити суперника понервувати. А самі ж думали шукати щастя в контратаках. Але перший пропущений гол, не зовсім, до слова, логічний, звів нанівець усі плани. Над цим теж слід працювати, адже забитий чи пропущений гол може змінити малюнок гри. Зрозуміло, він може змінитись, але дисципліна не повинна завжди бути присутньою.

- «Динамо» регулярно пропускає при розіграші стандартних положень. У чому причина і чому не можна виправити цю проблему?

- Англійський чемпіонат зараз один із найсильніших у світі за підбором виконавців, організацією гри, вмінням використати вигідні моменти. І, у тому числі, за реалізацією стандартів. Я проглядав багато ігор чемпіонату Англії і помітив, скільки уваги вони приділяють цьому елементу. Під час кутового чи штрафного практично вся команда перебуває в карному майданчику. Люди прекрасно знають, що «стандарти» – одні з козирів сучасного футболу. Перший пропущений гол дещо нелогічний. Гадаю, було порушення проти Діакате. А також, під час удару Тевес перебував у положенні «поза грою». Зрозуміло, що суддя теж може помилитись. Але якби не було того гола, гра б розвивалася за зовсім іншим сценарієм.

- У другому голі є доля твоєї вини?

- Дійсно, у цьому моменті я міг зіграти більш вдало. Важко зараз сказати, чому так сталось. Повторюсь, я міг виручити команду.

- Оцінюючи турнірне становище, спробуй оцінити шанси команди на продовження виступів у Кубку УЄФА…

- Я раніше про це говорив. Поки в нас є хоча б найменші шанси, хлопці проявлятимуть свою майстерність і вміння, щоб команда пройшла до наступного раунду. 
 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер