Олександр Шовковський: «Відчувається велика відповідальність»

В осінній частині сезону «Динамо» залишилося провести три матчі – два в чемпіонаті та один у Лізі чемпіонів. Про важливість майбутніх поєдинків в інтерв'ю кореспонденту клубного Інформвідділу розповів голкіпер команди Олександр Шовковський.

- Олександре, «Динамо» залишилося провести кілька матчів до зимової перерви. Відчувається втома після насиченої футбольної осені?

- У першу чергу, відчувається велика відповідальність, оскільки ігри, що залишилися, цього року є багато в чому визначальними – вони вплинуть і на настрій, з яким ми підемо у відпустку, і на плани підготовки до весняної стадії. Про втому думати не доводиться. Принаймні, мені, оскільки волею долі вимушений був пропустити практично місяць через травму.

- Вдається Валерію Газзаєву мотивувати футболістів на кожну наступну гру?

- «Той, хто має вуха, той почує»… Потрібно завжди чути, що тобі говорять, і вміти правильно сприйняти запропоновану інформацію. Навчити людину чому-небудь без його бажання неможливо. Так само не вдасться пояснити або показати щось, якщо людина не захоче чути. Усі мають правильно сприймати інформацію, розуміти рівень відповідальності. Але не боятися, а думати про те, щоб реалізувати ті можливості, які в нього приховані. Якщо у нас буде такий підхід, я впевнений, що все вийде.

Згадую слова Валерія Васильовича Лобановського: «Мене не цікавить, чому «ні». Мені важливо знати, чи все ти зробив для того, щоб було «так». Кожен має розуміти це. Можна бути добре тренованим, підготовленим, з хорошим тактичним оснащенням і функціональною підготовкою, але з яких-небудь причин не реалізувати цього всього на футбольному полі. Тому ми маєио шукати можливості, щоб реалізувати свій потенціал, і, упевнений, у такому разі в нас все вийде.

- Олександре, зараз всі обговорюють ваш блискучий сейв після удару Алехандро Домінгеса в матчі з «Рубіном». УЄФА навіть висунула його на номінацію «Найкращий момент туру». Поділяєте захоплення з шанувальниками футболу?

- Я радий, що в даному випадку мої дії допомогли команді здобути в Казані нічию, яка дозволяє нам сподіватися на рішення задачі виходу до плей-оф Ліги чемпіонів. Якщо визнають мій сейв найкращим моментом туру, то, звичайно, буде приємно. Утім, в іншому випадку також особливо не засмучуся.

- Незабаром «Динамо» доведеться провести вирішальну гру проти «Барселони» в груповому турнірі Ліги чемпіонів. За рахунок чого можна обіграти найсильнішу на даний момент команду Європи?

- Футбол – це гра, на яку впливають навіть не ті 11 людей, які виходять на поле, а команда в цілому. Якщо всі хлопці – хто вийде на футбольне поле або хто з різних причин залишиться в запасі, але готові у будь-який момент допомогти команді – будуть заряджені однією ідеєю, використають свої технічні навички, не боячись при цьому припуститися помилки, гадаю, ми зможемо позитивно вирішити поставлену перед командою задачу.

- Враховуючи важливість результату в матчі з «Барселоною», поєдинки з «Чорноморцем» і «Таврією» не відійдуть для команди на другий план?

- Ні. Принаймні, так не має бути. Найважливіша гра – найближча. До поєдинку з «Барселоною» будемо готуватися виключно через гру в Одесі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер