«Динамо» – «Дніпро»: експертна думка

«Динамо» – «Дніпро»: експертна думка

- Я очікую такого ж цікавого матчу, як «Дніпро» – «Шахтар», безкомпромісної боротьби. Гадаю, буде захоплююча гра. Цікаво, й як буде виглядати «Динамо» проти хорошого суперника, й чи підтвердить «Дніпро» статус лідера, на який серйозно претендує після поєдинку з «Шахтарем». А найголовніше – щоб не завадило суддівство, нехай гравці на футбольному полі самі визначають сильнішого, без втручання арбітрів. Останнім часом у кожному турі, ледь не в кожному матчі виникають певні проблеми. Не хотілося би, щоб обговорення дій «людей у ​​чорному» виходило на перший план. Сподіваюся, хоч у неділю вони нікому не заважатимуть. Цікаво, всі помітили, що рефері матчу «Дніпро» – «Шахтар» уперше за багато років призначив пенальті у ворота гірників, тепер усі це обговорюють. Усім очевидно, що в цій зустрічі «Дніпро» був сильнішим, і вони заслужено перемогли.

- Чи можна сказати, що після останнього туру психологічна перевага на боці «Дніпра»?


- Напевно, так і є, й також вони будуть відчувати більшу втому після такої феєричної гри. Щоправда, позитивні емоції мають допомогти футболістам швидше відновитися. У «Динамо» же була надзвичайно важка гра в Казахстані, й у Запоріжжі проти «Металурга» було помітно, що гравці не повністю відновилися. Але все одно, моменти в команди є, не вистачає лише їхнього завершення, реалізації. Будемо сподіватися, що Олег Блохін знайде потрібні важелі впливу не лише на нападників, а й на всіх, хто завершує атаки. Мені хотілося би, щоб майбутня гра була високого європейського рівня.

- Згідно зі статистикою, «Динамо» з «Дніпром» удома грає упевненіше, ніж на виїзді. Яке значення матиме фактор трибун рідного стадіону?

- Звичайно, він завжди відіграє велику роль. Як кажуть, удома й стіни допомагають. Вболівальники будуть підганяти свою команду вперед, головне, щоб гравців не переповнювали емоції, потрібно зберігати гаряче серце й холодну голову, щоб не метушитися, а впевнено завершувати свої атаки.

- Чого очікувати від екс-форварда «Динамо», а нині нападника «Дніпра» Романа Зозулі?

- Не думаю, що фактор колишньої команди буде на нього тиснути, він уже два роки в «Дніпрі», а це – тривалий час. Інша справа, що в матчі із сильним суперником завжди хочеться довести, що ти теж хороший футболіст. Селезньова же не переповнювали почуття, коли він грав проти своєї колишньої команди – «Шахтаря». Він спокійно вийшов, забив пенальті. Гадаю, так само буде й із Зозулею, він вийде на поле та впевнено зіграє.

- Свого часу ви виступали й за «Динамо», й за «Дніпро». На що було схоже це протистояння раніше? Які спогади залишилися?

- Лише найкращі. У нас завжди була безкомпромісна боротьба, а матчі – цікавими. Було таке, що «Динамо» на голову нас перевершувало, це відразу було помітно за результатом. Але переважно, боротьба йшла безкомпромісна. Ці ігри завжди ставали прикрасою туру або чемпіонату.

Гадаю, й цього разу прийде багато глядачів, трибуни будуть заповненими. Я хочу побажати командам зіграти у класний футбол європейського рівня. І нехай переможе сильніший.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер