Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Бачу в цієї команди потенціал»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Бачу в цієї команди потенціал»

- Олександре Миколайовичу, поділіться подробицями вашого призначення тренером "Динамо".

- Усе сталося дещо несподівано. Перший дзвінок від Ігоря Суркіса надійшов минулого понеділка, годині о шостій вечора – вже після того, як у нього відбулася розмова із Сергієм Ребровим. Ігор Михайлович запропонував зустрітися. Я приїхав, ми поговорили, але до конкретної пропозиції не дійшло. Президент сказав, що у нього ще будуть бесіди з іншими кандидатами. А вже в середу, після гри з "Чорноморцем", він зателефонував знову та сказав: "Завтра приїжджай до клубу".

- Хоча б трішки роздумували над пропозицією або погодилися одразу?

- Ігор Михайлович мені сам запропонував: "Поки нічого не кажи. Переспи із цим ніч. Заразом подумай щодо тренерського штабу". Але я все одно відразу сказав, що готовий, але рішення приймати йому.

- Вашими помічниками у штабі "Динамо" будуть Лужний, Шацьких та Михайлов. Чому саме вони?

- Перш за все тому, що у кожного з них динамівське серце. Плюс досвід Олега Лужного, який свого часу достатньо попрацював у клубі й навіть очолював "Динамо". Та і його досвід виступів в Англії теж стане в нагоді – нам майже зі старту сезону доведеться грати через два дні на третій, через три на четвертий. Зрештою, його людські якості – Олег Романович ніколи не був байдужим до своєї справи, й команди, якими він керував, завжди відзначалися бійцівським характером. Ну а оскільки Лужний свого часу був одним із найкращих захисників України, то на нього буде покладена й індивідуальна робота із захисниками. Максим Шацьких уже рік пропрацював із командою U-19 і теж щось привніс у гру хлопців, які змусили говорити про себе в юнацькій ЛЧ. У нас Максим буде відповідати за роботу з нападниками. Так, у нього не так багато тренерського досвіду, хоча тренерська робота – це творчість. Але дуже великий досвід гравця, він – один із найкращих бомбардирів в історії "Динамо". А хороший форвард – товар штучний. Тому, гадаю, йому є чому навчити наших молодих хлопців групи атаки: Бєсєдіна, Яремчука, Хльобаса, який повертається з оренди.

- Спочатку серед ваших помічників називався й Олександр Шовковський. Але в підсумку тренером воротарів став Михайло Михайлов...

- Інформація про Шовковського з'явилася з подачі самих журналістів. Коли я отримав карт-бланш на формування штабу, то відразу звернувся до Михайла Леонідовича, враховуючи його божевільний досвід. Адже тренер воротарів теж вельми специфічна посада. Михайлов відповів, що із задоволенням попрацює зі мною. Після цього я інших варіантів уже й не розглядав.

- Ви сказали, що Хльобас повертається з оренди. На камбек кого з орендованих ще варто чекати?

- Стосовно Кравця питання теж уже вирішене: він однозначно повертається. Постараюся вже на цьому тижні з ним зв'язатися та обговорити плани на майбутнє. Сподіваюся, у нього буде бажання залишитися в команді, щоб уже жодних оренд. Мораес, Юнес Беланда та Мбокані також мають повернутися до Києва, але тут потрібно буде індивідуально спілкуватися з кожним, і в короткі терміни визначатися з їхнім майбутнім.

- Найближче завдання, яке стоїть перед "Динамо", – вихід до групи ЛЧ. Але у третьому раунді кваліфікації вам може попастися "Ніцца", а у плей-оф – "Хоффенхайм". Потенціал нинішнього "Динамо" дозволяє подолати таких серйозних суперників?

- Якби я не бачив у команди цього потенціалу, то навіщо взагалі було би братися за роботу? І потім, для "Динамо" інших завдань просто не може бути.

- Крім повернення гравців із оренди, наскільки активним буде "Динамо" на трансферному ринку цього літа?

- Ну, ви бачите, на сьогоднішній момент наш головний опонент "Шахтар" особливої ​​активності на трансферному ринку не проявляє. "Динамо" теж живе в Україні, й перебуває в такій же ситуації. Якщо будуть потрібні якісь точкові посилення, це стане зрозуміло вже у процесі зборів та підготовки до сезону. Завжди потрібно чекати, що хтось може піти та хтось може з'явитися. Але в ситуації, яка є на сьогоднішній момент, ми не маємо права помилятися стосовно трансферів. Тому будемо підходити до цього питання дуже скрупульозно та відповідально.

- Якщо Ярмоленко перейде до закордонного клубу, ви знаєте, ким заповните його втрату?

- Я не люблю умовний спосіб, і звик вирішувати проблеми, коли дійсно є потреба. Якщо буде хороша пропозиція, то від неї, звичайно, не відмовиться ані клуб, ані сам футболіст. Але давайте будемо говорити на тему можливої ​​заміни вже після надходження якихось пропозицій на конкретно взятого гравця.

- Знаємо, що вже після вашого призначення у вас відбулася зустріч із Сергієм Ребровим. Про що розмовляли, якщо не секрет?

- Давайте я жартома відповім, що запропонував йому увійти до мого тренерського штабу, як він це пропонував мені свого часу. А взагалі у нас із Сергієм багато спільних інтересів. Не лише футбол, але й той же теніс – ми з ним часто грали, коли у нього був вільний час. І зараз розмовляли про теніс. А ще він поцікавився: "Де зараз можна рибу половити?". Я йому кажу: "Звичайно, підкажу, але ти з цією справою не затягуй: зараз – найкраще клює!"

Матеріал газети "Сегодня"

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер