Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Мета в молодіжному чемпіонаті - зайняти місце вище третього»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Мета в молодіжному чемпіонаті - зайняти місце вище третього»

- Гра була хороша, рівна. Особливих моментів практично не було. Долю зустрічі, по суті, вирішила одна помилка, один невдалий рикошет, яким скористалися наші суперники. А так загалом ми грали непогано.

- Сьогодні, на відміну від попереднього матчу з «Динамо-2», була вже серйозна боротьба, гра на результат?


- Ну звичайно, хлопці хотіли пройти далі. Хоча у нас такого завдання не було. Можливо, це навіть на краще, бо у нас чемпіонат трохи раніше починається, а у «Динамо-2», до того ж, на даний момент знаходяться гравці на перегляді. Безперечно, їх рівень легше оцінити під час ігор, ніж під час звичайного тренувального процесу. Ми їм бажаємо тільки удачі надалі.

- Чи буде когось із гравців молодіжної команди переведено до «Динамо-2» найближчим часом?

- Так, Андрій Леонідович уже озвучував прізвища футболістів, у яких він зацікавлений. Це питання буде вирішуватися, коли перша команда приїде зі зборів, коли зберуться разом і головний тренер Олег Блохін, і Олексій Михайличенко, і президент клубу, Ігор Михайлович Суркіс. Але все потрібно робити поступово. На мій погляд, 19-річних гравців поки ще зарано залучати до першої ліги. До того ж, зараз там непроста турнірна ситуація. Але я вам можу озвучити лише свою думку: я вважаю, що багатьом ще зарано грати в першій лізі. Хоча тут ці гравці, можливо, вже й виділяються, але для першої ліги, для того. щоб там добиватися результату, потрібні більш досвідчені хлопці.

- А з якого віку футболіста можна сміливо кидати у дорослий футбол?

- У принципі, можна починати і в 17, і у 18 років. Просто в команді має бути баланс досвідчених виконавців та молоді. У той же час, у 18-19-річному віці футболістам може бути складно грати на рівні першої ліги навіть чисто у фізіологічному плані.

- Але ж є приклади футболістів, які в юному віці змогли проявити себе на дорослому рівні, той же Віталій Гемега відразу після академії почав грати в першій лізі...

- Якщо Андрій Леонідович вирішив, що він може заграти, якщо він бачить його у складі, то чому б і ні?! Але це скоріше поодинокий випадок. А коли в команді половина складу віком до 20 років, то, звичайно, важко боротися. Адже там гра на результат йде.

- Кого з футболістів команди U-19 ви плануєте задіяти в іграх за молодіжну команду у весняній частині першості?


- Це також вирішиться, коли повернеться перша команда. Можливо, не всі поїдуть на другий збір, хтось до нас приєднається. Я ще не знаю. Завтра команда повертається, і післязавтра, напевно, буде якась інформація. На сьогоднішній день із двох команд, молодіжної та U-19, у нас тут у розташуванні 20 осіб. З ними ми зараз і продовжуємо працювати.

- Які завдання ставляться перед молодіжною командою на весняну частину?

- Будемо намагатися піднятися в таблиці, зайняти місце вище третього.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер