Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Команда сконцентрована, мотивована та налаштована на гру»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Команда сконцентрована, мотивована та налаштована на гру»

- У першу чергу, я хочу висловити співчуття від нашого клубу всім сім'ям загиблих у Фуншалі. Не дай Боже, щоб таке повторилося.

У нас було достатньо часу, щоб відновитися. Я надав хлопцям вихідний. Від вівторка ми почали готуватися до цього матчу, показали команді домашню гру суперника в кваліфікації з «Ботевом», а сьогодні ознайомили хлопців із двома стартовими іграми «Марітіму» в чемпіонаті – домашньою та виїзною.

- Наскільки важко налаштувати команду на Лігу Європи після Ліги чемпіонів?

- Команда сконцентрована, налаштовувати особливо не доводиться, тому що всі розуміють, що ми не маємо права залишитися без єврокубків. Тому команда сконцентрована, мотивована та налаштована на завтрашню гру.

- Після вильоту з Ліги чемпіонів відчуваєте себе фаворитами в цій грі та Лізі Європи загалом?

- Шанси все одно залишаються рівними – 50 на 50. Так, хтось вважає нас фаворитами, але все вирішиться лише на футбольному полі. Першочергова задача – потрапити до групи, а там уже будемо ставити наступні завдання.

- У «Динамо» невтішна статистика матчів проти португальських клубів, особливо на виїзді. У чому, на вашу думку, сила цих команд?

- Наш клуб зустрічався в різних турнірах із різними командами. З мого досвіду – це підтримка трибун, тиск, який чиниться на суперника. Плюс, як Сергій сказав, велика кількість технічних футболістів. Нашим гравцям доводиться перебудовуватися, оскільки в нашому чемпіонаті вони звикли до іншого футболу.

- Якщо не враховувати команди з Туманного Альбіону, а також матч із «Валенсією» на Кіпрі, київське «Динамо» вигравало всі інші матчі на островах. Які нюанси ви враховували перед грою на Мадейрі, наприклад, підвищену вологість? Як із цим боротися?

- Звичайно, погодні умови впливають. За таких умов потрібно проявляти характер, грати через «не можу», грати один за одного. Тоді все складеться. Тут погода стабільна, ми знаємо, що нас чекає завтра. Буде важко у цьому плані, але потрібно буде терпіти.

- Чи перебуває Віда на стадії переговорів з іншим клубом? Чи варто розраховувати на його стовідсоткову самовіддачу у грі за «Динамо»?

- Так, він перебуває на стадії переговорів, уже обговорив контракт. Він професіонал, він уже підійшов до мене та сказав, що готовий до гри, в першу чергу – психологічно. У нього були проблеми, але зараз він готовий, як і інші 18 футболістів, які потраплять до заявки.

- Відсутність Піварича пов'язана з тим, що він поки не готовий?

- Він провів із нами перше тренування в неділю. Вчора перед вильотом я з ним переговорив. Останню гру він провів 27 або 28 днів тому. Він хлопець досвідчений, сам зізнався, що на цю гру він ще не готовий.

- Який результат ви будете вважати позитивним завтра?

- Перемога з будь-яким рахунком.

- Як здоров'я у Хачеріді? Динамівці готові до жорсткої гри збоку суперника, адже гравці «Марітіму» часто порушують правила?

- Хачеріді повністю здоровий, готовий до гри. Я би не сказав, що вони грають грубо, вони грають жорстко.

- Коли опиняєшся в такому туристичному місці, робота може відійти на другий план. Як із цим справляєтеся?

- У першу чергу, хлопці розуміють, навіщо ми сюди приїхали, які завдання. У нас розпал сезону, на нас чекають два важливих матчі – ні про який відпочинок не може йти мови.

- З «Марітіму» пішли найкращий бомбардир та найкращий асистент. Кого би ви назвали найкращими гравцями команди? Як би охарактеризували їхню гру?

- Для будь-якого тренера стабільний склад – одна з головних якостей будь-якої команди. У «Марітіму» склад стабільний, а ті зміни, які відбулися, стосувалися однієї-двох позицій.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер