Олександр ІЩЕНКО: «У тренерів-початківців помітна жага знань»

Олександр ІЩЕНКО: «У тренерів-початківців помітна жага знань»

Їх вручив новим тренерам директор Центру ліцензування ФФУ Анатолій Бузник. За результатами навчання, яке складалося з декількох етапів, фахівці отримали дипломи, які дозволяють їм працювати головними тренерами в командах першої та другої ліг.

Серед тих, хто довів своє право очолювати команди першої ліги та працювати помічниками наставників клубів елітного дивізіону були і двоє динамівців - Артем Яшкін і Владислав Ващук. Докладніше про те, як проходило навчання, розповів заслужений тренер України, старший тренер ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко, який викладав на курсах і приймав іспити у випускників:

- Ліцензування проводилося для тренерів, які не менше п'яти років грали в командах вищої ліги. Перш за все, хотілося б відзначити жагу хлопців до знань і розуміння того, що для тренерської роботи необхідно мати базу, я б сказав, фундамент. Це було видно по ставленню молодих фахівців і по тому, як вони захищали свої знання, які вони отримали, як тему, робили розбір гри. Мене це потішило, адже це проходило емоційно, зі знанням справи. Хоча також було видно огріхи - помилки, над яким і повинен працювати центр ліцензування.

Тренери отримали право працювати головними тренерами команд першої та другої ліг, а також асистентами в командах Прем'єр-ліги. Ми бачимо, що Сачко вже працює в тренерському штабі «Ворскли», Зайцев виводив запорізький «Металург» у вищу лігу, виконуючи обов'язки керівника команди. Мазуренко працює з дублем «Оболоні», Яшкін працює в нашій динамівській ДЮФШ. Словом, це був стартовий майданчик для тренерів, щоб вони росли та ставили перед собою мету працювати з головними командами та збірними.

- Хто з динамівських тренерів збирається вступати на наступний курс навчання?

- У нас є Костюк, а також ряд таких фахівців, у яких у цьому році закінчується дія тренерської ліцензії, отже її потрібно пролонгувати. Наприклад, Володимир Онищенко з тренерами поїхав до Дніпропетровська (захист PRO диплома «А»). Зараз у них остання сесія, а в грудні буде захист. Словом, ми уважно контролюємо цю ситуацію. Але, повторюю, перш за все, самі тренери повинні розуміти, що їм потрібна база, на якій будується тренувальний процес і вся робота. Сьогодні постулат про те, що знання тренера завжди повинні бути активними, актуальний, як ніколи. Вони повинні поповнюватися за рахунок роботи над самим собою і, звісно, за рахунок навчання, нових технологій, спілкування, матеріалу, який дає центр ліцензування Федерації футболу. А від підвищення рівня українських тренерів виграє весь наш футбол.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер