Олександр ІЩЕНКО: «Відпрацьована система, яка дасть результат»

Олександр ІЩЕНКО: «Відпрацьована система, яка дасть результат»

Дев’ять старших вікових груп беруть участь у першості України та Києва, на міжнародних турнірах, а у наймолодших, 2005 року народження, проводиться конкурсний набір. Нещодавно Олександр Олексійович із групою 1997 року народження повернувся з Індії, де було здобуто перемогу на турнірі Subroto Cup-2012. Із цього й почалася наша розмова.

- Для перемоги на турнірі команді потрібно було проявити характер. І я дуже радий, що у гравців та тренерів це вийшло зробити. Ми три дні поспіль проводили матчі стадії плей-офф, температура в Делі досягала +38. Від хлопців була потрібна зібраність, організованість. Вони й стали нашими союзниками на шляху до успіху.

- Судячи з результатів, динамівці були на голову вищими за суперників?

- Так воно й було. Нас уже запросили брати участь і наступного року. Місцеві команди не стоять на місці, всі розвиваються, всі хочуть грати в сучасний футбол. З одного боку, для наших хлопців це була екзотика, можливість познайомитися з Індією. А для нас, тренерів, можливість згуртувати колектив, підняти дисципліну, показати морально-вольові якості. Все це було присутнє, що мене дуже порадувало. Подивимося, якщо цей турнір буде мати для нас і спортивний інтерес, набуті зв’язки потрібно лише розвивати. Вважаю азіатський ринок дуже перспективним.

- Як станом на середину осені загалом можете оцінити результати виступів команд «Динамо» в першості України та Києва?

- Загалом, наші сьогоднішні успіхи відносні. Ми й минулого року виграли з великим відривом перші місця у своїх підгрупах, а в підсумку наше суперництво звелося до ігор у фінальному раунді з донецьким «Шахтарем». Цього року, швидше за все, картина буде такою ж. Тому основний акцент ми робимо на організацію навчально-тренувального процесу. Зараз можна говорити про існування системи, яка, я впевнений, дасть результат.

- За останні півтора року до ДЮФШ прийшли нові тренери, зокрема Сергій Беженар та Сергій Федоров, які працюють із командою 1997 року народження, що перемогла на турнірі в Індії. Ви задоволені підібраними кадрами?

- Задоволений я чи ні – покаже час. Стратегія була визначена Ігорем Михайловичем Суркісом: у школі мають працювати ті люди, які на собі відчули смак перемог. Якщо ми говоримо про динамівські традиції та систему підготовки, а вона має бути однією з найкращих у Європі, то якраз все це мають втілювати люди, які пройшли школу Валерія Лобановського.

- Влітку ДЮФШ випустила групу футболістів 1995 народження. Хто з них зараз найбільш помітний, хто не зупинився у прогресі?

- Про це краще запитати у Валентина Белькевича, під керівництвом якого нині працює більшість випускників. Але, зазначу, дев’ятнадцятирічні динамівці з великим відривом лідирують у своєму чемпіонаті. Вважаю цей випуск дуже перспективним в усіх ігрових лініях, у хлопців може бути гарне майбутнє.

- Як проходить осінній набір до груп найменших (2005 та 2006 (нульовки) рр.)?

- У цьому віці найголовніше, щоб у хлопчика з’явилася любов до футболу. Колектив школи все для цього робить. У цьому році ситуація з набором змінилася на краще, у нас великий наплив бажаючих потрапити до школи. Ми навіть провели додатковий набір. На сьогоднішній день маємо чотири команди по 20 людей у кожній, цього більш ніж достатньо. І зараз батьки звертаються, дзвонять. Ми всім даємо чіткі рекомендації, усі отримують відповіді на свої запитання. Нам хочеться, щоб діти були активнішими, приходячи на перегляд, вже мали елементарні навички роботи із м’ячем. У цьому тренер і батьки мають бути союзниками.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер