Олександр ІЩЕНКО: «Дитячий футбол у київському «Динамо» чистий від расизму»

Олександр ІЩЕНКО: «Дитячий футбол у київському «Динамо» чистий від расизму»

Про те, як живуть та тренуються юні динамівці різних національностей, офіційний сайт «Динамо» Київ поцікавився у старшого тренера ДЮФШ «Динамо» Олександра Іщенка.

- Олександре Олексійовичу, наскільки актуальна проблема расизму в Україні? Невже в нашій країні це питання не менш гостре, ніж, приміром, у Росії або інших країнах Європи?

- У нашій країні ситуація з расизмом у футболі на сьогоднішній день не є такою гострою, як у деяких інших країнах. І дай Боже, щоб ця ситуація була керованою й надалі. Але, як говориться, пожежу краще попередити, ніж загасити. Тому робота з боротьби проти расизму має проводитися за всіма напрямками й систематично.

- Які заходи вживаються в «Динамо» для боротьби з проявами расизму на стадіонах та поза футбольним полем?

- Ми всі чудово бачимо, що під час матчів активно пропагуються антирасистські гасла. Всі ці заклики ФІФА та УЄФА «Скажемо ні расизму», а також ті ролики, які показують по телебаченню під час трансляцій футбольних матчів, позитивним чином впливають на правильний розвиток та виховання підростаючого покоління.

- Чи впливає питання расизму на дітей, які навчаються в Академії?

- Що стосується ДЮФШ «Динамо», то в нас буквально кілька людей іншого кольору шкіри (у групах 1997 та 2002 р.н.), і повірте, жодного дискомфорту вони не відчувають. Навіть навпаки, я би сказав, що вони є улюбленцями у своїх командах і навколо них завжди відбувається щось цікаве. Іншими словами, видно, що вони є душею у своїх колективах. Напевно, це найяскравіший приклад того, як ми маємо поважати один одного, та з розумінням ставитися до того, що не колір шкіри визначає менталітет та характер людини, а інші моменти, на які ми звертаємо увагу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер