Олександр ІЩЕНКО: «Меморіал Макарова – це справжнє свято футболу»

Олександр ІЩЕНКО: «Меморіал Макарова – це справжнє свято футболу»

Своїми враженнями про чвертьфінальний матч двох динамівських команд та про турнір загалом Олександр Олексійович поділився в інтерв'ю офіційному сайту «Динамо» (Київ).

- Олександре Олексійовичу, за кого Ви сьогодні вболівали, за команду Гусіна чи Хацкевича та Белькевича?

- (Посміхається) Для мене, звичайно, рідніші, ближчі випускники академії 95-го року народження, оскільки це перший випуск за моєї роботи на цій посаді. Тому цілком зрозуміло, що я найбільше хвилювався саме за цих хлопців. Мені сподобалися і зміст гри, і віддача гравців. Будемо сподіватися, що незабаром ці хлопці будуть виправдовувати ті надії, які на них покладаються.

- Як Ви вважаєте, чи варто зараз когось із молодіжної команди переводити до «Динамо-2» для підсилення?

- Ви знаєте, це дуже складне питання. Загалом, я прихильник того, що пріоритет повинна мати молодіжна команда, тобто дублюючий склад, а потім, після двох років виступів за дубль, ті гравці, які не затребувані для основного складу, мають потрапляти до «Динамо-2». Але враховуючи той факт, що сьогоднішнє турнірне становище «Динамо-2» вимагає максимальної уваги до цієї команди, і що потрібно терміново виправляти це становище, я гадаю, що керівництво клубу знайде оптимальне рішення для того щоб вирішити цю задачу.

- Тобто Ви вважаєте, що перехід із дитячо-юнацького футболу до дорослого має бути планомірним та поступовим через усі вікові групи?

- Звичайно, все це має відбуватися не форсовано. Але з іншого боку, молоді гравці мають отримувати шанс у будь-якому віці бути затребуваними в першій команді.

- Cтало відомо, що свій перший виклик до національної збірної отримав Андрій Богданов. Як Ви вважаєте, Андрій останнім часом помітно додав?

- Це питання швидше не до мене, а до тренерів національної збірної. Якщо вони запрошують гравця до національної збірної, значить «він того вартий»! Давайте побажаємо Андрію успішної гри у складі національної збірної України!

- Про турнір Меморіал Макарова у вас позитивні враження?

- Я радий, що завдяки цьому манежу, цій базі стало можливим проводити ігри в зимовий період. Ви ж бачите, скільки глядачів приходить на матчі – це справжнє свято футболу. А тим паче, ви зверніть увагу, коли ігри завершуються, скільки дітей тут займається, і на чверті поля, і на півполя. На жаль, поки це в нас єдина споруда, яка сприяє розвитку футболу й у зимовий час. Тому потрібно зняти капелюха перед керівництвом київського «Динамо» за те, що надали можливість у зимовий період мати практично ідеальні умови для ігор та тренувань.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер