55-річному ювілею наших перших чемпіонів присвячується!

55-річному ювілею наших перших чемпіонів присвячується!

Рівно 55 років тому київські динамівці, перервавши монополію московських клубів, офіційно вперше у своїй історії стали чемпіонами Радянського Союзу!

Значимість тієї історичної у всіх сенсах перемоги важко переоцінити, адже саме вона поклала початок славетному літопису великих досягнень не одного покоління гравців, які прославляли клуб із берегів Дніпра у футболках із літерою «Д» на грудях.

Знаєте, в музеї нашого клубу є приз, який на перший погляд не кидається в очі. Вийнявши його із захисного скляного коробу та стерши накопичений пил, відразу, немов за помахом чарівної палички, повертаєшся до епохи наших перших золотих тріумфів. Цей кубок – не просто трофей. Це живе втілення нашого реального статусу найсильнішого клубу радянської епохи, який київське «Динамо» отримувало рекордні 13 разів!

Початок усьому поклав 1961-й рік, який назавжди залишиться у вдячній пам'яті кожного динамівського вболівальника. 

Офіційний клубний сайт сьогодні присвячує всі свої матеріали ювілею великої команди наших перших чемпіонів! 

Подивіться на фото, відео, почитайте привітання, інтерв'ю та статті. І рядки з відомої композиції Олександра Градського «Как молоды мы были, как искренне любили, как верили в себя», немов естафетна паличка, тим, хто виходив, виходить і буде виходити на футбольні арени захищати кольори нашого неповторного київського «Динамо»! 

Олег Задерновський

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер