ЛЄ. 4-й тур. «Тун» – «Динамо» – 0:2

ЛЄ. 4-й тур. «Тун» – «Динамо» – 0:2

Після невдалого матчу проти «Зорі», наставник «Динамо» вирішив не робити кардинальних змін у складі. З перших хвилин місце на полі знайшлося Бенуа Тремулінасу та Андрію Ярмоленку, які замінили, відповідно, Євгена Макаренка та Джермейна Ленса.

Ігрові аспекти

Події на перших хвилинах зустрічі змусили нечисленних глядачів «Арени Тун» підвестися зі своїх місць. Мабуть, команди, проводячи другу зустріч за два тижні, чудово одна одну вивчили й відразу після стартового свистка почали створювати гольові моменти. Тривала ця активність близько чверті години, але результативними ударами не завершилася.

Не встигла секундна стрілка зробити повний оберт, Шнойвлі прийняв закидання з глибини й несильним ударом із 11-ти метрів пробив по центру воріт. Добре, що досвідчений Олександр Шовковський правильно обрав позицію й із показовою легкістю забрав м'яча. За шість хвилин і капітан «Динамо» був безсилий проти удару Садика з меж штрафного майданчика, але цього разу нашого голкіпера вруятувала штанга. Динамівці відповіли небезпечним ударом під кутом із дальньої дистанції Мігеля Велозу – з другої спроби Фавр небезпеку нейтралізував.

Киянам знадобився час, щоб пристосуватися до штучного покриття «Арени Тун». М'яч швидко пересувався по ідеально рівному покриттю, незвично відскакував. Лише адаптувавшись та взявши ситуацію на полі під свій контроль, «біло-сині»... залишилися вдесятьох. Дьємерсі Мбокані щось активно намагався пояснити французькому рефері Клеману Турпену, за що був «нагороджений» жовтою, а потім і червоною карткою. Було від чого взятися за голову Олегу Блохіну, який не приховував у цей момент своїх емоцій. В екстреному порядку довелося ламати всю стратегію на матч, перебудовувати ігрові схеми.

Отримавши чисельну перевагу, швейцарці відразу спробували її матеріалізувати. Активним був Садик, але на 24-й хвилині його удар був трохи неточним. Нелогічною, виходячи з розвитку подій, але такою приємною для динамівських уболівальників, стала контратака наших гравців під кінець півгодини гри. Ярмоленко на фланзі обіграв захисника, прострілив у центр, де Шенкель, який перебував під пресингом Олега Гусєва на куті воротарського майданчика, зрізав м'яча у свої ворота!

Забитий м'яч додав спокою динамівцям. Помітною була перевага у класі, рідко гравці «Туна» один в один перегравали своїх візаві. Поступово гра вирівнялася й перейшла до центру поля.

Друга половина зустрічі не була багатою на небезпечні моменти. Господарі поля змушені були йти вперед, але робили це академічно й нехитро. Переважно м'яч до штрафного майданчика доставлявся передачами з флангів, іноді Шовковського тривожили дальніми ударами. З ними легко порався або наш воротар, або фактурні центральні захисники Хачеріді та Драгович. До слова, в середині тайму Александар невдало приземлився на газон і лише за допомогою лікарів, тримаючись за коліно, залишив поле.

Тріо гравців атаки – Беланда, Гусєв та Ярмоленко – працювали в поті чола й у захисті, й у нападі. У другому таймі кияни створили два по-справжньому гольових моменти, в кожному з яких на завершальній стадії був Ярмоленко. На 58-й хвилині Андрій прийняв передачу від Гусєва й ударом із семи метрів не спромігся переграти Фавра. А за 11-ть хвилин заробив штрафний і блискучим ударом сам його ж реалізував! Ось що значить лідер, який у важку хвилину взяв ініціативу на себе.

Наприкінці зустрічі варто відзначити гравців «Туна», які діяли з великим бажанням та самовіддачею. Кілька раз їм вдавалося створювати небезпечні моменти, завдяки чому заслужили вдячність своїх уболівальників.

«Динамо» у груповому турнірі після чотирьох турів набрало сім очок і, посідаючи друге місце, відстає від «Генка» на одне очко. У наступному турі (28 листопада) лідери групи зустрінуться між собою в Бельгії.

Ключовий момент

Чудовий удар Ярмоленка на 69-й хвилині став прикрасою зустрічі та зняв усі питання про переможця.

Топ-персона

У тому, що на табло «Арени Тун» першою йде цифра «0» – багато в чому заслуга воротаря Олександра Шовковського. У подальшій за нею «2» криється робота й талант Ярмоленка. Обидва м'ячі були забиті за його безпосередньої участі.

Ліга Європи УЄФА. Група G. 4-й тур

07.11.2013 р. м. Тун, «Арена Тун», 6523 глядачі.

«Тун» – «Динамо» – 0:2 (0:1)

«Тун» :
1.Фавр, 3.Шенкель, 26.Райнманн, 28.Віттвер (7.Зуффі, 74), 33.Люті, 17.Хедігер (К), 19.К.Шнойвлі (21.Феррейра, 70), 35.Саного Жуніор, 9.Садик, 11.Мартинес, 16.Кассіо (15.М.Шнойвлі, 70).

«Динамо»: 1.Шовковський (К), 34.Хачеріді, 2.Данило Сильва, 33.Тремулінас, 6.Драгович (24.Віда, 60), 20.Гусєв (27.Макаренко, 89), 16.Сидорчук (5.Вукоєвич, 46), 4.Мігель, 90.Беланда, 10.Ярмоленко, 85.Мбокані.

Голи: Шенкель (29, у свої ворота), Ярмоленко (69).

Попереджені: К.Шнойвлі (42), Зуффі (79) – Мбокані (18), Сидорчук (33), Драгович (42), Вукоєвич (57), Ярмоленко (90).

Вилучений: Мбокані (18).

Статистика матчу

«Тун»

 

«Динамо»

0

Голи

2

67

Володіння м'ячем (%)

33

20

Загалом ударів

8

2

Удари в рамку воріт

3

17

Удари повз ворота

4

1

Стійки та поперечини

0

5

Кутові

2

3

Офсайди

4

2

Жовті картки

5

0

Червоні картки

1

16

Порушення правил

14

530

Загалом передач

250

457

Точні паси

163

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер