2-й тур УПЛ. «Металіст» - «Динамо». Прев’ю

2-й тур УПЛ. «Металіст» - «Динамо». Прев’ю

Стартовий свисток головного арбітра зустрічі Анатолія Жабченко пролунає о 17:00.

«Динамо»: нав’язати супернику свій футбол

Новий сезон у Прем’єр-лізі для київського «Динамо» розпочався із домашньої перемоги над полтавською «Ворсклою». Цей старт вже є кращим за минулорічний, коли «біло-сині» в першому турі зіграли внічию з «Волинню».

Перемогу команді Сергія Реброва приніс точний удар Романа Безуса, який не дуже часто з’являвся на полі в минулому сезоні. Зараз всі гравці «Динамо» грають з величезним бажанням, настроєм, ті гравці, які у минулому сезоні перебували у ролі запасних або орендованих, отримали свій шанс і готові скористатися ним сповна.

Вже позаду один топ-поєдинок, який відкривав футбольний сезон – матч за Суперкубок проти «Шахтаря», але і попереду гра, хоч за афішею і менш принципова, проте не менш легка. Протягом двох попередніх сезонів «Металіст» займав у підсумку місце вище за «Динамо», що має слугувати неабияким подразником, але і без того динамівці налаштовані виходити на кожну гру із максимальним настроєм, що, безумовно, є заслугою нового тренерського штабу.

Якщо у матчі за Суперкубок Сергій Ребров не міг розраховувати на цілий ряд гравців, які пропустили передсезонні збори, то до гри із «Металістом» у розпорядженні наставника «біло-синіх» вже буде більший вибір виконавців. У грі з «Ворсклою» вже взяли участь Бенуа Тремулінас та Мігель, хоч вони провели небагато ігрового часу.

На жаль зі складу через травму меніска вибув нігерійський півзахисник Лукман Аруна.

Взагалі зараз у «Динамо» практично на кожну позицію є по декілька висококласних виконавців. Зокрема прямо перед минулим матчем невеличке нездужання відчув один із лідерів команди Андрй Ярмоленко. Владислав Калитвинцев, який вийшов зі старту на його позиції, провів дуже хороший матч, був одним кращих на полі, якщо не кращим, отримав чудову пресу за цю гру.

В атаці із-за продажу Брауна Ідейє в англійський «Вест Бромвіч Альбіон» і травми Д’ємерсі Мбокані вся надія на Артема Кравця, який окрилений довірою якісно провів перший матч чемпіонату проти «Ворскли». Вболівальники нашого клубу сподіваються, що перший забитий ним м'яч ще більше додасть йому енергетики та впевненості.

«Металіст»: відновити командний баланс

Цього літа багато хто передрікав «Металісту» великий розпродаж гравців. Але клуб підстерегла інша серйозна проблема.

Перед самим початком першості харків’яни зіткнувся з черговим демаршем легіонерів. Троє аргентинців, Хосе Соса, Алехандро Гомес та Джонатан Крістальдо, вирішили повернутися до своєї батьківщини, мотивуючи це небезпекою, пов’язаною із воєнними діями на території України.

Особливо шокуючим для вболівальників «жовто-синіх» стала позиція Соси, який начебто, виражав готовність грати за «Металіст» після половини минулого сезону, проведеної у оренді в мадридському «Атлетико», у складі якого він став чемпіоном Іспанії та фіналістом Ліги чемпіонів.

Ще одним футболістом, який все ще роздумує над поверненням до Харкова є аргентинець Себаст’ян Бланко.

«Це наше сімейне. Ми розбираємося в цьому» - коротко охарактеризував цю кризову ситуацію головний тренер «Металіста» Ігор Рахаєв.

Четверо гравців покинули «Металіст». Серед них бразилець Марлос, підсиливший донецький «Шахтар», його співвітчизник Вілліан, який повернувся на батьківщину в «Крузейро», а також В'ячеслав Шарпар та Олександр Нойок, що перебралися в донецький «Металург».

Поповнив склад бронзового призера минулорічної першості тільки Денис Кулаков з «Дніпра», який і відкрив рахунок голам «Металіста» в цьому чемпіонаті в грі з «Зорею», в якій харків'яни здобули перемогу в Запоріжжі з рахунком 2:1.

Зазначимо, що у складі харківської команди зі старту вийшли відразу шість легіонерів (без урахування Едмара, який давно вже став «своїм»). Тобто все одно основна ставка у «Металісті» робиться саме на іноземців.

Головною ж проблемною линією залишається атака. У ній є тільки один чистий форвард Володимир Гоменюк, який до того ж не відрізняється особливою результативністю...

Статистика матчів між суперниками

Всього у рамках чемпіонатів України «Динамо» та «Металіст» провели 36 ігор. Суттєвою перевагою володіють динамівці – 25 перемог при п’яти нічиїх та шести поразках. Сумарна різниця м’ячів також цілковито на користь «біло-синіх» - 74:32.

На полі харків’ян «Динамо» здобуло 13 перемог, два рази зіграло внічию та лише тричі поступилось, різниця м’ячів – 36:16. Проте саме «Металіст» є єдиною командою, яка спромоглася обіграти київське «Динамо» у чемпіонаті України із розгромним рахунком. Сталося це у першому колі минулого сезону. Тоді «Металіст» виграв 3:0.

Цікаво, що майбутній матч стане першою тренерською дуеллю Сергія Реброва та Ігоря Рахаєва. Весною цього року, коли Рахаєв вже виконував обов’язки головного тренера, його команда двічі поступилася «Динамо», яке на той час ще очолював Олег Блохін.

Остання зустріч команд

Прем'єр-ліга. 24 -й тур

06.04.2014. м.Київ. НСК «Олімпійський». 39,236 глядачів

«Динамо» - «Металіст» - 4:2 (2:1)

«Динамо»: Рибка, Данило Сильва, Віда, Макаренко, Вукоєвич, Гармаш, Мігель (Сидорчук, 90), Беланда (Селін, 90+5), Ярмоленко (к), Ленс, Мбокані.

«Металіст»: Горяінов, Юссуф, Папа Гуйє (к), Бланко, Азеведо, Едмар, Ксьонз (Пшеничних, 85) , Богданов (Гоменюк, 51), Марлос, Хав'єр, Гомес.

Голи: Гармаш (8), Беланда (40), Ярмоленко (80, з пенальті), Мбокані (87) - Едмар (25), Гоменюк (66).

Попереджені: Беланда ( 13 ) , Вукоєвич ( 31 ) , Гармаш ( 45 ) , Макаренко ( 68) - Бланко (19), Азеведо (28), Гомес (60), Юссуф (79).

Вилучений: Вукоєвич (90 +1).

Остання зустріч команд на полі харків’ян

Кубок України. 1/4 фіналу

26.03.2014. м.Харків, стадіон «Металіст». 22,480 глядачів

«Металіст» - «Динамо» - 2:3 (1:2)

«Металіст»: Горяінов, Вільягра, Папа Гуйє (к), Юссуф, Азеведо, Едмар, Ксьонз (Радченко, 89), Бланко, Марлос, Хав'єр, Гоменюк (Богданов, 58 ).

«Динамо»: Рибка, Макаренко, Віда, Драгович, Данило Сильва, Вукоєвич, Мігел, Ярмоленко, Гусєв (к) (Ленс, 72), Гармаш (Безус, 80), Ідейє (Сидорчук, 90+2) .

Голи: Бланко (19) , Юссуф (85) - Ідейє (7, 43), Ярмоленко (73).

Попереджені: Папа Гуйє (53), Едмар (63), Вільягра (90+1) - Вукоєвич (35), Гусєв (39), Віда (53), Безус (90+3)

Нереалізований пенальті: Ідейє (79).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер