Календар матчів динамівських збірників

Календар матчів динамівських збірників

Прийшов час ключові поєдинки для національних збірних, включаючи й команду України. Звичайно ж, подібне свято футболу не може обійтися без динамівців.

Можна не сумніватися, що погляди більшої частини вболівальників не лише України, але й усього світу, будуть звернені на ключові поєдинки плей-оф чемпіонату світу-2014 в європейській зоні, де відразу в трьох парах є наші представники.

15 листопада у Києві на «Олімпійському», який, без сумнівів, буде заповнений за максимальної місткості в 70,050 осіб, відбудеться перший поєдинок двоматчевої дуелі між збірними України та Франції. Наставник «жовто-синіх» Михайло Фоменко розраховує відразу на шістьох динамівців – воротаря Максима КОВАЛЯ, захисника Євгена ХАЧЕРІДІ, півзахисників Олега ГУСЄВА, Романа БЕЗУСА й дебютанта Сергія СИДОРЧУКА, а також нападника Андрія ЯРМОЛЕНКА! Стартовий свисток пролунає о 21:45. Трансляція зустрічі на телеканалі «Інтер».

У цей же час свої битви за путівки на ЧС-2014 розпочнуть хорвати Домагой ВІДА та Ніко КРАНЧАР, а також португалець Мігель ВЕЛОЗУ. «Картатим» доведеться вирушити до Ісландії, де вони зіграють із місцевою збірною на стадіоні «Лаугардалсвеллур» (15,000 глядачів). Паралельно в Лісабоні на «Ештадіу да Луш» (65,647 глядачів) португальці зустрінуться зі Швецією. До слова, трансляцію поєдинку останніх уболівальники зможуть подивитися на телеканалі «Футбол». Початок – о 21:45.

Аперитивом до перегляду матчів перших збірних можуть стати зустрічі команд U-21, де у динамівців також чимала представництво. 15 листопада о 18:00 на полі критої арени спорткомплексу «Шериф» (3,570 глядачів) стартує молодіжна збірна Молдови з Каталіном КАРПОМ у складі. У суперниках наших південних сусідів – команда Сан-Марино. Там же, але за чотири дні, молдаванам ще грати з Литвою.

О 18:30 на поле вийде «молодіжка» Латвії з Віталійсом ЯГОДІНСКІСОМ. Вони, як і молдавани, також проведуть два поєдинки відбору до ЧЄ-2015. Щоправда, зіграють не вдома, а в Ліхтенштейні на стадіоні «Шпортпарк Ешен-Маурен» (600 глядачів) та 19 листопада в Хорватії на арені «Альдо Дрозін» (9,000 місць).

Наступного дня, 16 листопада, у гру може вступити Браун ІДЕЙЄ, якого включено до списку 23-х гравців, які отримали виклик до своєї національної збірної на вирішальний матч за вихід на чемпіонат світу 2014.

Цього дня відбудеться гра-відповідь раунду плей-оф зони КАФ, в якому команда Стівена Кеші прийме в Калабарі збірну Ефіопії.

Нагадаємо, в першому матчі «суперорли» переграли ефіопів у гостях із рахунком 2:1.

Джермейн ЛЕНС разом зі своєю збірною вже оформив вихід на чемпіонат світу. Вже готуючись до фінальної частини ЧС-2014, голландці приймуть Японію, але поєдинок відбудеться в Бельгії на стадіоні «Кристал Арена» (25,000 глядачів) у Генку. Варто відзначити, що товариський матч між Нідерландами та Японією пройде там, де «Динамо» незабаром грати з місцевим «Генком» у Лізі Європи. Таким чином, Ленс стане першим із динамівців, хто випробує газон арени.

Відпочивши від футболу лише день, 18 листопада збірна України знову запрошує вболівальників переміститися на полі. Наша молодіжна команда U-21, очолювана Сергієм Ковальцем, зіграє у Швейцарії один із найважливіших поєдинків відбору на чемпіонат Європи-2015. На полі стадіону «Арена Тун», де зовсім нещодавно «Динамо» перемогло «Тун» у рамках Ліги Європи з рахунком 2:0, мають шанс вийти Артур РУДЬКО, Дмитро РИЖУК, Антон БРАТКОВ, Андрій ЦУРІКОВ, Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ та Владислав КАЛИТВИНЦЕВ.

19 листопада же буде ключовим днем для багатьох збірних Європи, адже саме тоді вирішиться, хто ж отримає заповітні путівки до Бразилії.

Збірну України чекатиме переповнений паризький «Стад де Франс» (80,000 глядачів) у другому матчі плей-оф – п'ятого плей-оф в історії збірної України. Португальці також будуть боротися за перемогу на виїзді. Швеція прийме «хрестоносців» у Стокгольмі на «Friends Arena» (50,000 глядачів). Хорватам же перед рідною публікою на стадіоні «Максимир» у Загребі (37,168) проводити матч-відповідь проти Ісландії.

Окрім того, 19 листопада товариські матчі проведуть ще двоє «динамівських» збірників. Австрія із Александаром ДРАГОВИЧЕМ на «Ернст Хаппель» (55,665 глядачів) у Відні прийме США, а Киргизстан із Ахлетдіном ІСРАЇЛОВИМ у Бішкеку на стадіоні імені Долена Омурзакова (екс-«Спартак»), що вміщує 23,000 людяей, зіграє з Азербайджаном.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер