1-а ліга. 7-й тур. «Динамо-2» – «Авангард». Прев'ю

1-а ліга. 7-й тур. «Динамо-2» – «Авангард». Прев'ю

Початок зустрічі о 17:00.

«Динамо-2»: міцний молодий горішок

Те, що «Динамо-2» зразка сезону 2013/14 є міцним горішком, здатним попсувати нерви й відібрати очки у будь-якої команди, знають, напевно, вже всі. Упевнена гра підопічних Олександра Хацкевича в шести турах 1-ї ліги є прикладом для колективів першості. У шести поєдинках «біло-сині», що є, нагадаємо, наймолодшою ​​командою чемпіонату, пропустили лише три м'ячі, що є найкращим показником ліги.

Гра «на нуль» біля своїх воріт – це, звичайно, викликає схвальні відгуки, а от атака... Із показником лише в один гол «Динамо-2» поки найгірше в лізі.

І все ж позитивних моментів, незважаючи ні на що, у грі «Динамо-2» куди більше, ніж негативних. У першу чергу це стосується самих футболістів, які з кожним новим матчем грають упевненіше та надійніше, набираючись досвіду виступів на цьому рівні.

Сам же наставник «Динамо-2» філософськи ставиться до того, що команда поки залишається без перемог. Олександр Хацкевич неодноразово казав про те, що в першу чергу він дивиться на гру своїх футболістів, на командні дії та на те, як хлопцям вдається діяти на полі. А результат – це справа другорядна, хоча й кожне здобуте очко йде не лише до скарбнички команди, але й до особистих досягнень та заслуг гравців.

Форвард «біло-синіх» Дмитро Хльобас після свого повернення до гри знову починає набирати колишні кондиції, що дозволили йому свого часу чудово проявити себе на рівні молодіжних колективів та навіть дебютувати минулого сезону за основну команду «Динамо» в поєдинку з донецьким «Металургом».

Він упевнений, що, незважаючи на не дуже вдалий старт сезону, у нього та у партнерів ще все попереду: «Поки що не пік форми, звичайно, адже ми не забиваємо. З іншого боку, впевнено та надійно діємо в обороні. Якщо зробити невелике послаблення на те, що це лише початок сезону, то можна сказати, що ми граємо добре. Гадаю, мине трохи часу, й будемо грати ще краще, почнемо забивати».

Що стосується кадрової ситуації в «Динамо-2», то тут є кілька питань. У першу чергу відзначимо, що проти «Авангарда» не зіграє Олександр Алієв. Капітан отримав уже другу червону картку в шести матчах сезону. Під питанням участь у поєдинку й нападника В'ячеслава Панфілова, який не поїхав до Тернополя через хворобу. Нагадаємо також, що на перегляді в «Миколаєві» перебуває захисник Рудольф Сухомлинов, а Іван Трубочкін продовжує відновлюватися після операції на пальці руки. Що стосується поповнень, то, відбувши матчеву дискваліфікацію через перебір жовтих карток, знову може грати Бадрі Акубардія.

«Авангард»: досвідчених гравців достатньо

Після шести турів «Авангард», набравши 11 очок, розташувався на третьому місці в таблиці й можна не сумніватися, що фаворитом майбутнього поєдинку з «Динамо-2» експерти вважають саме колектив із Донецької області.

Нерівний старт «Авангарда» в нинішньому сезоні плавно змінився впевненою грою та двома перемогами («Зірка», «Нафтовик») у трьох останніх поєдинках. Команда багато забиває – 11 голів у шести матчах, що лише на один м'яч менше, ніж у лідера за цим показником донецького «Олімпіка».

Керує краматорським колективом, не побоюся цього слова, легендарний футболіст «Таврії» кінця 80-х та початку 90-х Сергій Шевченко. Саме нинішній наставник «Авангарда» приніс «Таврії» золоті медалі першого чемпіонату незалежної України в 1992 році, коли у Львові сімферопольський колектив переграв киян із рахунком 1:0. Як ви вже здогадалися, єдиний гол у тій зустрічі забив саме Сергій Шевченко.

Виборовши путівку до 1-ї ліги за підсумками сезону 2011/12, в минулому чемпіонаті «Авангард» посів сьому сходинку, що для новачка є дуже пристойним результатом.

Серед футболістів краматорської команди є чимало виконавців, які пограли як в еліті українського футболу, так і в 1-й лізі. Приміром, 34-річний Віталій Візавер награв у 1-й лізі України більше двох сотень матчів, виступаючи за вірменський «Титан», «Спартак» із Івано-Франківська та «Кримтеплицю». Є у складі «Авангарда» й 26-річний півзахисник, вихованець «Шахтаря» Платон Свиридов, який запам'ятався вітчизняному глядачу за виступами за «Говерлу» та «Кримтеплицю». Не можна оминути увагою й 30-річного захисника Мамаді Сангаре, який уже не один десяток років виступає в Україні. Приїхавши до нашої країни з Гвінеї до столичного ЦСКА ще в 2001 році, Мамаді прийняв українське громадянство, встигнувши також пограти в Молдавії та Казахстані.

І ще одна цікава деталь: саме в краматорському «Авангарді» свої перші кроки у професійному футболі робив славетний динамівець та нинішній президент ФФУ Анатолій Коньков.

Остання зустріч

1-а ліга. Cезон 2012/13. 20-й тур


18.11.2012. смт. Чапаєвка, НТБ «Динамо». 80 глядачів

«Динамо-2» – «Авангард» – 0:2 (0:1)

«Динамо-2»:
Рудько, Кушніров (к), Козлов, Рижук, Сухомлинов, Лухтанов (Коркішко, 71), Суарес, Фаворов, Гемега, Ісраїлов (Мединський, 71), Теміле (Хобленко, 46).

«Авангард»: Пуговкін, Ковальов, Кравченко, Візавер (к), Бринько, Швець, Собко, Малюк, Швидкий (Акопян, 83), Скарлош (Поднебенной, 69), Козьбан.

Голи: Собко (40), Козьбан (57).

Нереалізовані пенальті: Коркішко (75, повз воріт) – Малиш (90, повз воріт).

Попереджені: Кушніров (33), Теміле (43), Лухтанов (66), Рижук (77) – Візавер (43), Собко (70).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер