1-а ліга. 6-й тур. «Нива» (Тернопіль) – «Динамо-2». Прев'ю

1-а ліга. 6-й тур. «Нива» (Тернопіль) – «Динамо-2». Прев'ю

Початок зустрічі о 18:00.

«Динамо»: поступовий процес адаптації

Позаду вже п'ять турів чемпіонату 1-ї ліги, а перемог у скарбничці «Динамо» все ще немає. Тим не менше, головний тренер та футболісти не сумують із цього приводу і, маючи терпіння, продовжують боротися на футбольному полі.

Наставник «біло-синіх» Олександр Хацкевич, коли був тренером «дубля» в сезоні 2012/13, неодноразово казав про те, що в першу чергу його хвилює гра команди та зростання футболістів, які є резервом «основи», а на результат він звертає увагу ледь не в останню чергу. Власне, минулого сезону подібний підхід себе повністю виправдав, адже низка футболістів залучалася до поєдинків першої команди, а «дублем» було здобуто «срібло». Але це не значить, що підопічні Хацкевича відбувають номер. Навпаки, хлопці борються в кожному матчі та намагаються здобути настільки довгоочікувану перемогу:

«Молоді хлопці поки ще намагаються грати в молодіжний футбол. Я вже неодноразово казав, що рівень футболу в 1-й лізі вищий, ніж у молодіжній першості. Десь не вистачає виконавчого класу, але хлопці виходять та б'ються. У кожної команди свої завдання», – сказав Хацкевич після останнього матчу.

Самі футболісти також неодноразово казали про те, що їм ще непросто адаптуватися до футболу 1-ї ліги, де їхні суперниками не однолітки, а дорослі виконавці.

Наприклад, захисник «Динамо-2» Дмитро Рижук уже не перший рік виступає на цьому рівні й знає, ким насправді є «старший» суперник: «Кожен новий матч ніби граєш із чистого аркуша, а результату, незважаючи ні на що, нам потрібно досягати в будь-якій зустрічі. Я вже не один сезон виступаю на такому рівні. І це йде мені в плюс. Тим не менше, хлопці, які прийшли з «дубля», вважаю, вже адаптувалися та демонструють упевнену гру. А надалі будуть прогресувати ще й ще. У нас молода команда й, упевнений, перемоги ще попереду».

До слова, востаннє «Динамо-2» та тернопільська «Нива» зустрічалися більше трьох років тому. У тій гостьовій зустрічі кияни мінімально перемогли завдяки голу Рибалки – 1:0. До речі, єдиним динамівцем, який брав участь у тому матчі й досі виступає за «біло-синіх», є болівієць Дієго Суарес. Тож футболісти, які вміють перегравати «Ниву», в розпорядженні Хацкевича є.

«Нива»: марення про Прем'єр-лізі

Посівши друге місце у своїй групі в 2-й лізі в сезоні 2012/13 (50 матчів за сезон, 27 перемог, 14 нічиїх та дев'ять поразок), тернополяни вибороли бронзові нагороди чемпіонату та здобули право зіграти у стикових іграх. Перегравши за сумою двох матчів ФК «Одесу», клуб учергове повернувся до 1-ї ліги.

Після перемоги над одеситами в другому поєдинку, натхненний виступами своєї команди, президент «Ниви» Автанділ Мдінарадзе заявив, що тепер його хлопці будуть боротися за місце у Прем'єр-лізі.

Це непросте завдання покладено на плечі екс-нападника «Ниви» та харківського «Металіста», а нині наставника тернопільського колективу Ігоря Яворського.

Варто відзначити, що новий сезон для «Ниви» в 1-й лізі розпочався дуже навіть непогано – сім очок у п'яти турах. Обидві перемоги були здобуті на виїзді («Полтава» та «Олімпік»), а в поєдинку з охтирським «Нафтовиком» було зафіксовано нічию. А ось «Миколаїв» та «Суми» все ж спромоглися засмутити тернопільський колектив, здобувши перемоги та забивши по три м'ячі кожен. Чи зможе команда набрати обертів, щоб реалізувати амбіції президента, побачимо по ходу сезону.

Що стосується футболістів «Ниви», то за тернопільський колектив виступає багато відомих виконавців, які «засвітилися» не лише в 1-й лізі, а й у Прем'єр-лізі. У першу чергу це, звичайно ж, стосується братів Баранців – Григорія та Бориса. Близнюки виступали в «еліті» за «Львів» та «Карпати», але найкраще запам'яталися за іграми за столичну «Оболонь» разом із ще двома нинішніми партнерами по «Ниві» – захисниками Ігорем Ільківим та Віталієм Романюком. Також цього літа команду підсилив вихованець ДЮСШ київського «Динамо», нападник Андрій Кругляк, який виступав на серйозному рівні за запорізький та лієпайський «Металурги», київський «Арсенал» та цілу низку інших клубів.

А безпосередньо напередодні поєдинку з «Динамо-2» у лавах тернополян з'явився ще один новачок. Ним став нападник Руслан Івашко. Права на форварда належать «Говерлі», а за «Ниву» він буде виступати до 1 грудня 2013 року. Зазначимо, що за свою нову команду футболіст може дебютувати саме у грі з «Динамо-2».

Остання зустріч:

1-а ліга. Cезон 2009/10. 24-й тур

17.04.2010 р. м. Тернопіль. Міський стадіон. 2,200 глядачів

«Нива» – «Динамо-2» – 0:1 (0:1)

«Динамо-2»:
Загладько, Допілка, Новак, Бутенін, Родіна, Кушніров, Єременко (Коваль, 58), Рибалка, Суарес, Теміле, Шевчук.

Гол: Рибалка (38).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер