1-й день 2-го збору в Австрії. Розминка та футбольна «програма»

1-й день 2-го збору в Австрії. Розминка та футбольна «програма»

Дух перехоплює, коли дивишся на лісисте підніжжя та скелясту верхівку, навіть улітку вкриту сніговою шапкою. Поряд невелика церква, сільські угіддя місцевих фермерів, гучна гірська річка… Альпійські пейзажі зачаровують, складно підібрати слова, щоб змалювати природу, про яку ретельно дбають люди.

Паломництво до Альпів

Останніми роками австрійські Альпи стають місцем літнього паломництва футбольних команд зі всієї Європи. Крім ідеально влаштованої інфраструктури, бездоганного сервісу та вигідного географічного розташування, у розпал червневої та липневої спеки тут помірна температура. Наприклад, на висоті 1300 метрів, на якій розташована динамівська резиденція готель «Інтеральпен»,а трохи нижче футбольне поле, температура вдень рідко перевищує 20 градусів вище нуля.

Більшість динамівців неодноразово були тут на літніх зборах (Австрію «Динамо» обирає з 2006 року), сприймаючи місцеву красу як належне. На футбольному полі все це стає лише приємним додатком під час виконання головного завдання – успішної підготовки до нового сезону.

У четвер динамівці провели вечірнє тренування. Загалом, склад футболістів на ньому мало чим відрізнявся від тих, хто працював на першому зборі. За окремою програмою під керівництвом тренера Сергія Реброва займалися шестеро футболістів збірної України, які брали участь на Євро-2012 – Тарас Михалик, Євген Хачеріді, Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв та Артем Мілевський. Із п’ятниці до них приєднаються хорвати Огнєн Вукоєвич та Ніко Кранчар. У четвер вони за полегшеною програмою тренувалися в загальній групі.

Море радості «червоних»

Із кожним днем у тренуваннях динамівців стає все більше ігрових вправ. Першу частину заняття проводить тренер із фізичної підготовки Вінченцо Пінколіні – розминка, біг на різні дистанції зі зміною швидкості та інші вправи без м’яча. Потім приходить черга «футбольної програми» – серія на контроль м’яча, гра на троє воріт.

Найбільший інтерес у футболістів викликав міні-турнір, в якому взяли участь три команди по п’ять польових гравців у кожній. За «червоних» зіграли Аруна, Кравець, Данило Сильва, Нінкович та Юссуф, за «білих» Попов, Бетао, Дуду, Каверін та Богданов, за «зелених» Ідейє, Алмейда, Рибалка, Мехмеді та Ель Каддурі. Голкіпери Коваль, Бойко та Кічак почергово захищали ворота різних команд.

Команди провели по чотири матчі одна з одною тривалістю дві хвилини кожен. За перемогу нараховували три очка, за нічию – одне. Суперники виявилися приблизно одного рівня, тож боротьба за перше місце була напруженою та цікавою. У підсумку все вирішилося в завершальній зустрічі між «білими» та «зеленими». Її переможець міг стати чемпіоном, але в підсумку нічия й море радості у «червоних» – приємно бути найкращим, нехай і на тренуванні.

Дмитро Шаповал із Телфса, Австрія

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер